Før kampen: Wolves

Oppdatert: 01. March 2024

Det er jevnt i kampen om europaplass og etter en svak forestilling på Emirates har vi falt ned til tiendeplass. I morgen får vi besøk av tabellnabo Wolves som er inne i en god periode. En hjemmeseier mot ulvene blir viktig for å henge med i kampen om europaspill neste sesong.  

Dato: 02. mars 2024

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommere: Tim Robinson (Hoved), Eddie Smart & James Mainwaring (Linje), Darren Bond (Fjerde). David Coote (VAR), Dan Robathan (VAR assistant).

Newcastle United

Akkurat nå befinner vi oss akkurat inne blant de ti beste. På tiendeplass, med 37 poeng, er vi heldigvis kun et lite hopp unna syvendeplassen. Selv om avstanden til sjetteplassen er litt større med syv poeng, kan vår positive målforskjell på ni (beste blant 6-10.plass) bli viktig en viktig faktor i kampen om europaspill neste sesong.

En reduksjon på ti poeng sammenlignet med forrige sesong er fasit så langt. Denne uken ble det publisert en statistikk over skader for hver Premier League-klubb. Ikke overraskende topper vi listen med hele 29 separate skader og totalt 1333 dager tapt til skade, som er en faktor til at det har vært en utfordrende sesong så langt.

Den mest betydningsfulle endringen fra forrige sesong har vært antall baklengsmål og rene bur. Per nå har vi sluppet inn 45 mål – åttende høyeste i ligaen. Dette er en betydelig økning fra forrige sesong, da vi sammen med Manchester City slapp inn færrest mål, 33 mål totalt. På våre siste seks kamper har vi ikke klart å holde nullen som også er en bekymringsfull trend.

Offensivt har vi imidlertid gjort betydelige fremskritt sammenlignet med forrige sesong. Vi er det femte mest scorende laget i ligaen med 54 mål, sammenlignet med 39 forrige sesong etter like mange kamper. Spesielt på hjemmebane har vi vært blant de beste, med et gjennomsnitt på 2,38 mål per kamp. Selv om vi scorer mye hjemmebane, er betydningen liten ettersom vi slipper inn mer eller like mye som motstanderen og på våre fire siste hjemmekamper står vi uten en trepoenger.

Callum Wilson, Joelinton, Nick Pope, og Matt Targett er ute med skader. Det er ikke mye nytt om Wilson, Joelinton eller Pope. Derimot er Targett tilbake i trening, men trenger litt litt mer tid før vi ser han på banen. Sven Botman, som ikke deltok i midtukekampen, vil mest sannsynlig være tilbake i aksjon i morgen, ifølge Eddie Howe.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarāes – Lewis Miley

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

Wolverhampton

Wolves kommer på besøk til oss i morgen. Laget fra Midlands har vist stigende form og befinner seg nå på en solid 9. plass i ligaen, plassen over oss, med 38 poeng på 26 kamper. De har klart 11 seire, 5 uavgjort og 10 tap så langt denne sesongen, og har en nøytral målforskjell med 40 scorede mål og 40 innslupne.

Selv om Wolves har hatt en litt ujevn periode tidligere i sesongen, har de nå funnet en god rytme. Laget har vist seg å være nesten like sterke både hjemme og borte. På Molineux har de sanket inn 21 poeng, mens de har plukket med seg 17 poeng fra bortekamper. Interessant nok har de scoret og sluppet inn like mange mål på begge arenaene.

I de siste fem kampene, over alle turneringer, har Wolves vist solid form med fire seire og kun ett tap. De slo Brighton 1-0 hjemme i FA-cupen femte runde, og før det seire mot Sheffield United (1-0) hjemme og Tottenham (1-2) borte i ligaen. Det ble et overraskende tap mot Brentford (0-2) hjemme, men leverte runden før en imponerende seier mot Chelsea (2-4) på Stamford Bridge. Spesielt bemerkelsesverdig er deres imponerende bortestatistikk, hvor de nå er ubeseiret i seks kamper på rad.

Når det gjelder skadesituasjonen, er Matheus Cunha utilgjengelig på grunn av skade, mens Hee-Chan Hwang er usikker på grunn av hamstringproblemer han pådro seg under midtukens kamp.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (3-5-2)

José Sá

Max Kilaman – Craig Dawson – Toti Gomes

Nélson Semedo – Mario Lemina – Joao Gomes – Thomas Doyle – Rayan Ait Nouri

Pablo Sarabia – Pedro Neto

Historikk mot WOL i PL:
Seier: 4
Uavgjort: 11
Tap: 2
Totalt: 17

 

Siste oppgjør i PL:

Wolves

2-2

Newcastle 28.10.23

Newcastle

2-1

Wolves 12.03.23

Wolves

1-1

Newcastle 28.08.22

Newcastle

1-0

Wolves 08.04.22

Wolves

2-1

Newcastle 02.10.21 

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Wolves

10.

Tabellplass

9.

11

Seier

11

4

Uavgjort

5

11

Tap

10

2.08

Gj.snitt mål per kamp

1.54

1.73

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.54

7

Rene bur

5

2.31

Gj.snitt sjanser per match

1.54

0-8 mot SHU

Største seier

1-4 mot BRE

4-1 mot TOT

Største tap

1-4 mot BHA

 

You must be logged in to post a comment Login