Før kampen: Arsenal – Newcastle

Oppdatert: 27. April 2014

Pardew håper å revansjere fjorårets 7-3-tap i sin retur til sidelinja.

Mandag 28. april

Premier League – Emirates Stadium

Kampstart: 21:00

Dommer: Neil Swarbrick

 

I likhet med oss selv har Arsenal hatt en skuffende vårsesong. Da The Gunners toppet tabellen rundt juletider var det mange som holdt dem som favoritter til å ta ligagullet. At de i dag kjemper en knallhard kamp om den fjerde Champions League-plassen oppleves derfor som et nederlag. I motsetning til Newcastle har i hvert fall Arsène Wengers menn begynt å vinne igjen. For mens Arsenal står med to seire på rad, har Newcastle tapt alle sine fem siste.

Mandagens kamp blir også Alan Pardews første etter den sju kampers lange karantenen. Seks av de sju kampene har endt med tap. Om returen til sidelinja hadde manageren følgende å si:

Jeg tror jeg kommer til å sitte litt mer enn før, men jeg vil fortsette å operere stående også. Det er viktig at laget ser at jeg er der, for vi er et lag, og jeg er en del av det.

TILBAKE: Alan Pardew returnerer etter sju kampers karantene.

Tilsvarende oppgjør i fjor sitter antakeligvis friskt i minne hos både Pardew og Newcastle-fansen. Tim Krul hentet ut hele sju baller fra nettet, og Theo Walcott noterte seg for et hattrick. Heldigvis for oss er engelskmannen en av seks Arsenal-spillere som er ute med skade. Serge Gnabry, Kieran Gibbs, Jack Wilshere, Ryo Miyaichi og Abou Diaby er de andre skadeplagede. Thomas Vermaelen ser ut til å rekke oppgjøret.

For Newcastles del begynner det å løsne litt på skadefronten. Mathieu Debuchy og Loïc Rémy kom begge inn fra benken under forrige helgs Swansea-tap. På mandag virker det som den franske duoen returnerer til startelleveren. Moussa Sissoko har også trent hele uka, og kanskje kan han gjøre et innhopp fra benken. Papiss Cissé og Luuk de Jong ser imidlertid ut til å miste kampen. Det samme gjelder Sammy Ameobi, Gabriel Obertan og selvfølgelig Ryan Taylor. Hva angår Hatem Ben Arfa og Davide Santon er det lite informasjon å få tak i, men lite tyder på at noen av dem er blant Pardews elleve utvalgte.

 

Antatte startellevere

Arsenal FC (4-2-3-1): Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Ramsey, Arteta; Cazorla, Özil, Podolski; Giroud

Newcastle United (4-3-3): Krul; Debuchy, Williamson, Coloccini, Dummett; Gosling, Tioté, Anita; Rémy, Shola Ameobi, Gouffran

You must be logged in to post a comment Login