Før kampen: Arsenal – Newcastle

Oppdatert: 13. December 2014

Alan Pardew tar med seg tittelen som månedens manager for november, og reiser til Emirates stadium. Der venter et ustabilt Arsenal som mangler viktige spillere.

Dato: 13. desember

Kampstart: Kl. 18.30 på Emirates stadium

Dommer: Lee Mason

Åtte måneder har gått siden Newcastle sist gjestet Emirates stadium, og Pardew har virkelig opplevd kontraster i løpet av perioden. Nedturene har vært tunge og oppturene høye, men sist laget tok turen til London

Alan Pardew tar med seg tittelen "månedens manager i November" på turen til London.

Alan Pardew tar med seg tittelen “månedens manager i November” på turen til London.

for å møte Gunners, endte det med førstnevnte og et sviende 3-0-tap.

Ligaens pr nå lengstsittende managere møtes lørdag kveld, og Pardew og Newcastle kommer med god selvtillit etter å ha slått Chelsea 2-1 i forrige serierunde.

Begge lag sliter med skader

Men skadesituasjonen tærer fremdeles på, og Jak Alnwick vil starte sin første kamp for bortelagets førstelag. Steven Taylor og Sissoko er begge suspendert etter kampen mot Chelsea, mens Rob Elliot, Tim Krul, Ryan Taylor, Gabriel Obertan, Siem de Jong, Davide Santon og Jonas Gutierrez fremdeles er ute med skader.

Til tross for den lange rekken av utilgjengelige spillere, er tapet av Sissoko trolig det som blir mest kritisk i kampen mot Gunners. Midtbanespilleren har virkelig funnet formen denne sesongen, og vil uten tvil være vanskelig å erstatte.

Et gunstig tidspunkt?

Arsenal har levert fire seiere og to tap på de siste seks kampene. I ligaen gikk laget tapende ut av kampen mot Stoke, men stiller likevel til lørdagens kampstart med fornyet selvtillit etter en å ha beseiret Galatasaray 1-4 i Tyrkia på onsdag. Ramsey, som stod for to av målene til rødtrøyene, vil på sin side ikke stille til kamp mot Newcastle.

Ramsey er likevel ikke den største utfordringen til Gunners, når det kommer til skader. Så mange som ti spillere er ute til kampen, hvorav tre av lagets midtstoppere skal stå i fare for å måtte stå over. Det betyr at tidligere Newcastle-spiller Debuchy kan bli tvunget inn i en rolle i midtforsvaret.

Arteta, Walcott, Özil, Ospina, Diaby, Wilshere, Koscielny, Monreal og Chambers er alle ute i tillegg til nevnte Ramsey. Med andre ord vil det v ære et gunstig tidspunkt for Newcastle å møte Gunners. Pardew ser likevel på kampen som en stor utfordring.

– Det blir selvfølgelig en vanskelig kamp. Vi har hatt store problemer mot Arsenal borte de siste par årene, men jeg håper at vi kan gi dem en utfordring denne gangen, sier manageren.

You must be logged in to post a comment Login