Før kampen: Arsenal

Oppdatert: 03. November 2023

Etter en fantastisk midtuke retter vi snuten mot Premier League. I morgen er det duket for en spennende kamp på St. James’ Park, hvor vi møter Arsenal og Martin Ødegaard. Kan vi bli det første laget som klarer å beseire dem i ligaen?

Dato: 04. november 2023

Kampstart: Kl. 18.30 St. James’ Park

Dommere: Stuart Attwell (Hoved), Richard West & James Mainwaring (Linje), Graham Scott (Fjerde). Andy Madley (VAR), Stuart Burt (VAR assistant).

Newcastle United

Vi kommer rett fra en fantastisk midtuke-kamp mot Manchester United i fjerde runde av Carabao Cupen. Det som var antatt å være en tøff bortekamp i det tettpakkede kampprogrammet, var ingen utfordring for et B-preget Newcastle-lag som blåste hjemmelaget av banen og sikret avansement med en 0-3 seier.

I forrige runde endte det med poengdeling på Molineux. Til tross for å gå opp i ledelsen to ganger, klarte Wolves å kjempe seg tilbake hver gang og reiste hjem med kun ett poeng fra Midlands.

Skadesituasjonen har utviklet seg uheldig for tiden. I midtuka gikk Matt Targett av banen med en hamstring-skade etter kun 5 minutter, og listen over utilgjengelige spillere begynner å bli lang. Sandro Tonali, Sven Botman, Alexander Isak, Harvey Barnes, Jacob Murphy, Elliot Anderson og Javier Manquilló er alle utilgjengelige for spill. Fabian Schär har i løpet av uken pådratt seg feber, men situasjonen skal vurderes, og vi krysser fingrene for at sveitseren kan spille i morgen mot Arsenal.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Anthony Gordon

Arsenal

London-laget har hatt en svært god start på sesongen. I Premier League er de ubeseiret etter de ti første kampene med syv seire og tre uavgjorte, og ligger derfor på andreplass, to poeng bak rivalen Tottenham. De leder også sin gruppe i Champions League til tross for et uventet tap mot RC Lens.

For oss gikk det svært bra midt i uken, men Arsenal kommer rett fra et pinlig 3-1 tap mot West Ham i Carabao Cupen. Arsenal hvilte flere av nøkkelspillerne, akkurat som oss, men et B-preget Arsenal-lag holdt ikke nivået og røk ut mot det kontringssterke West Ham på London Stadium.

Skadesituasjonen for Mikel Arteta er ikke en krisesituasjon, men nyervervelsen Jurrien Timber er ute i lang tid, i tillegg til at Thomas Partey og Gabriel Jesus også er ute med skader. Det nyeste tilskuddet til skadelisten er Emile Smith-Rowe, som på onsdag ble bekreftet ute etter en kneskade.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

David Raya

Ben White – William Saliba – Gabriel – Takehiro Tomiyasu

Martin Ødegaard – Jorginho – Declan Rice

Bukayo Saka – Edward Nketiah – Gabriel Martinelli

Historikk mot ARS i PL:
Seier: 11
Uavgjort: 11
Tap: 34
Totalt: 56
Siste fem oppgjør i PL:

Newcastle

0-2

Arsenal 07.05.23

Arsenal

0-0

Newcastle 03.01.23

Newcastle

2-0

Arsenal 16.05.22

Arsenal

2-0

Newcastle 27.11.21

Newcastle

0-2

Arsenal

02.05.21

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Arsenal

6.

Tabellplass

2.

5

Seier

7

2

Uavgjort

3

3

Tap

0

2.6

Gj.snitt mål per kamp

2.3

1.1

Gj.snitt innsluppet per kamp

0.8

4

Rene bur

5

2.7

Gj.snitt sjanser per match

1.3

0-8 mot SHU

Største seier

5-0 mot SHU

3-1 mot BHA

Største tap

 

You must be logged in to post a comment Login