Før kampen: Norwich

Oppdatert: 28. November 2021

Det blir et realt bunnoppgjør i midtuken. Kampen er av enorm betydning for begge lagene som kjemper om å overleve. For Newcastles del venter et enormt krevende juleprogram, hvor poengutsikten ikke er særlig god.

Dato: Tirsdag 30. november
Kampstart: Kl. 20.30 på St. James’ Park
Dommer: Andy Madley

Motstanderen
Norwich er inne i en god periode. På de siste tre kampene er laget ubeseiret. Før helgens 0-0-kamp mot Wolverhampton, innkasserte Norwich to livsviktige seiere mot henholdsvis Brentford (1-2) og Southampton (2-1). Det er for øvrig lagets to eneste seiere. Newcastle for sin del jakter fremdeles etter sesongens første trepoenger.

Dean Smith overtok noe overraskende treneransvar i klubben, like etter at Daniel Farke ledet laget til sesongens første seier for tre oppgjør siden. Den tidligere Aston Villa-treneren har riktignok bare stått på sidelinjen for de gulgrønne i to oppgjør, men kan likevel bemerke at han er ubeseiret i sjefsstolen.

Norwich ligger på nestsisteplass, like over The Magpies. Det er tre poeng som skiller lagene. Skulle Newcastle spille seg til sesongens første trepoenger på tirsdag, vil lagene bytte plass på tabellen som følge av målforskjell. Kanarifuglene har kun scoret syv ganger, noe som er desidert dårligst i ligaen. Fire av disse målene har finnen Teemu Pukki stått for. Tottenham og Southampton er nest dårligst foran motstandernes nett, med elleve nettkjenninger hver. Newcastle har til sammenligning notert seg for 15 scoringer. Bakover på banen er lagene de klart svakeste i ligaen. Newcastle topper den uheldige statistikken med 29 baklengsmål på kun 13 oppgjør. Norwich følger like bak med to færre baklengsmål.

Lagene
Newcastle må klare seg uten Matt Ritchie og Jamaal Lascelles, da begge pådro seg sine femte gule kort for sesongen mot Arsenal. Som følge av sistnevntes karantene, vil vi sannsynligvis få et gjensyn med Federico Fernandez i kamptroppen.

Skulle Callum Wilson se det gule kortet mot de gule kanarifuglene, blir det neste oppgjøret uten Newcastles fremste målgarantist.

Kampen spilles definitivt uten Paul Dummett, som for tiden trener seg opp fra ett av hans mange langvarige skadeavbrekk. Dwight Gayle ble utelatt fra kamptroppen sist, grunnet en kjenning i hamstringen. Denne kampen kommer derfor muligens for tidlig for spissen.

Mot Arsenal valgte Eddie Howe å spille med en firer bak. Mot slutten av kampen ble det lagt om til en midtstoppertrio, med offensive vingbacker. Det er sannsynlig at The Magpies fortsetter i dette systemet. De tidligere Newcastle-spillerne Jacob Murphy og Jamal Lewis er i så fall høyaktuelle til å bekle de offensive backposisjonene. Ryan Fraser, som er en Howe-favoritt, er også et alternativ som en offensiv sideback. Skotten ble posisjonert på venstresiden på tampen mot Arsenal.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Schar, Fernandez, Clark – Murphy, Shelvey, Willock, Lewis – Joelinton, Wilson, Saint-Maximin

Gjestene må spille kampen uten midtstopperen Christoph Zimmermann, som har gjennomgått en ankeloperasjon. Sam Byram og svolværgutten Mathias Normann er usikre. Sistnevnte ble byttet ut i helgens oppgjør mot Wolves, etter å ha pådratt seg en kjenning i mageregionen.

Sannsynlig lagoppstilling: Krul – Aarons, Hanley, Gibson, Williams – Gilmour – Sargent, Rupp, McLean, Cantwell – Pukki

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login