Følger angrepstrio

Oppdatert: 02. June 2018

Ifølge The Chronicle har Newcastle fulgt tre spisser tett det siste året.

To av dem er fra Skandinavia. Tredjemann er en kjent Newcastle-skikkelse. Her serverer vi dere en kort oversikt over spissene som visstnok skal stå på blokken til Rafael Benitez.

Nicolai Jørgensen
Dansken ble for alvor et kjent blant Newcastle-fansen på tampen av årets januarvindu. Den høyreiste spissen ønsket en overgang til Tyneside, men Feyenoord og Newcastle kom aldri til enighet om en overgangssum. Newcastle skal ha lagt 15 millioner euro på bordet, men nederlenderne krevde 20 millioner euro. Forhandlingene dro ut, og Newcastle endte opp med Islam Slimani. Resten av historien kjenner de fleste Newcastle-supportere til.

Det er naturlig at Benitez fremdeles ønsker seg spissen, til tross for at scoringsformen dalte etter at overgangen gikk i vasken. Jørgensen har bare scoret fire mål siden januarvinduet stengte. Han endte sesongen med skuffende 13 scoringer på 34 kamper, hvorav to av dem i Champions League mot Napoli og Shaktar Donetsk. Sesongen får noterte 27-åringen seg for 25 scoringer og 17 (!) assists på 42 kamper.

Dansken skal spille VM for Danmark i sommer. En spiller Newcastle-fansen bør holde et øye med.

Alfred Finnbogason
Islendingen har vist storform foran målet for tyske FC Augsburg denne sesongen. En skade ødela imidlertid for spissen og klubben. FC Augsburg klarte så vidt å fornye Bundesliga-kontrakten. Finnbogason er selvskreven på laget, men mistet elleve kamper på grunn av en leggskade og andre plager. På disse kampene vant laget bare tre kamper. På 22 ligakamper scoret islendingen tolv mål og hadde tre målgivende pasninger. Seks av målene var to hat-tricks mot henholdsvis Køln og Freiburg.

I likhet med Nicolai Jørgensen har 29-åringen en fortid i nederlandsk fotball. På 70 kamper for Heerenveen scoret islendingen 59 ganger og hadde 18 assists. Til sammenligning har Jørgensen 38 mål og 20 assists på 76 kamper for Feyenoord. Sistnevnte har også en fortid i tysk fotball Bayer Leverkusen og Kaiserslautern, men klarte ikke å score på totalt 26 kamper på det øverste nivået i Tyskland. Til sammenligning har Finnbogason 22 scoringer på 51 kamper for tyskerne.

Islendingen vil være i aksjon for Island under VM. Sannsynligvis spiller han også i kveld mot Norge. Newcastle runder av sesongoppkjøringen med hjemmekamp mot nettopp FC Augsburg. Aner vi et forsøk på å komme på god talefot med tyskerne?

Bas Dost
Nederlenderen er en legende uten like, iallfall om man regner dager og år Sporting CP-spissen har blitt linket til klubben. De vel siste fem årene har Bas Dost og Newastle vært en populær kombinasjon i sportstabloider. I likhet med Jørgensen og Finnbogason har 29-åringen en fortid i både nederlandsk og tysk fotball. For Heerenveen ble det totalt 52 scoringer på 73 kamper. Finnbogason var nettopp Dosts arvtaker i klubben. For Wolfsburg noterte spissen seg for 48 mål på 117 kamper. Det har for alvor tatt av siden han forlot tyskerne til fordel for Sporting CP i 2016. På 90 kamper har nederlenderen scoret imponerende 70 ganger.

En kort oppsummering
Finnbogason og Dost har svært like scoringssnitt å vise til i tysk og nederlandsk fotball. Jørgensen er ikke en like stor scoringsprofil, men har to år til gode på de førstnevnte. Sistnevnte har på sin side solide tall som tilrettelegger å vise til – både i nederlandsk og dansk klubbfotball. Jørgensen har også spilt flere kamper som ving, og er derfor mer anvendelig. Newcastle må nok belage seg på å bryte klubbrekorden for å sikre seg en av disse spissene.

For øvrig er det verdt å merke seg at Joshua King ikke akkurat stortrives i Bournemouth om dagen, og at Newcastle tidligere har blitt linket til spissen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login