Flere på vei ut – men få inn

Oppdatert: 27. June 2013

Newcastle sliter foreløpig med å hente spillerne de ønsker, mens flere er på vei ut av klubben. I tillegg er en gammel kjenning på plass i administrasjonen.

Torsdag kunne Newcastle bekrefte at Danny Simpson har funnet seg en ny klubb. Høyrebacken forlater Newcastle og setter kursen mot London og QPR, hvor han har signert en tre år lang kontrakt. Men han er ikke den eneste som skal være på vei ut av dørene på St James Park.

Talenter på vei ut og interne konflikter

For også Romain Amalfitano og Mehdi Abeid skal ifølge rykter ha fått beskjed om å finne seg en annen arbeidsgiver. De to talentene ble hentet til klubben i fjor sommer, og Amalfitano signerte en treårskontrakt med Newcastle. Abeid har på sin side vært utlånt til skotske St Johnstone siden årsskiftet, hvor han har spilt 12 kamper.

Samtidig som talent er på vei ut dørene, frykter man at både Ben Arfa og Cabaye skal være på vei bort fra Newcastle. Flere franske klubber skal ha vist interesse for Cabaye, og spekulasjonene skjøt for alvor fart etter at Joe Kinnear kom tilbake i klubbens administrasjon. Et intervju, som de fleste av klubbens fans har fått med seg, bekreftet manges inntrykk av den tidligere manageren, der han blant annet kom med direkte løgn og presterte å uttale flere av Newcastle-spillernes navn feil, deriblant Yohan Cabaye, som ble Yohan Kebab og Ben Arfa som ble til Ben Afri.

Les og hør opptak av hele intervjuet her (ekstern lenke)

Men Ben Arfa hevder overfor britisk presse at han ikke har noen interesse av å forlate klubben i sommer, og ønsker heller en reforhandling av kontrakten sin, til tross for at både Liverpool og Monaco skal være villige til å legge penger på bordet for den raske franskmannen.

Positive rykter?

Opp i alle konfliktene og salg av spillere skal det også være lysere rykter for Newcastle. Wifried Bony skal nemlig være på vei til klubben, men torsdags kveld ser det likevel ikke ut til å gå Newcastles vei med overgangen. Bony skal nemlig være på god vei til å signere for Swansea, og supporterne må trolig se nok et etterlengtet angrepsvåpen forsvinne til en konkurrent.

Torsdag virker det likevel mest sannsynlig at klubbens neste kjøp vil være Darren Bent og/eller James Tomkins. Og mens supporterne raser, ser det ut til at utskiftinger i administrasjon, frustrerte supportere og flere spillere ut enn inn er et mer realistisk scenario for kommende sesong enn et løft etter sist sesongs nedtur.

You must be logged in to post a comment Login