Sommerens første signering i boks

Oppdatert: 08. July 2013

Nok en franskmann har fått plass i stallen. Og flere spillere skal være i samtaler med Newcastle.

Newcastle har signert sommerens første spiller. Klubben fullført denne uken signeringen av tenåringstalentet Olivier Kemen. Den 16-årige franske U-17-landslagsspilleren kommer til Newcastle fra Metz, og er nok et midtbanetalent i klubbens stall.

– Det er noen gode fransktalende mennesker her, så jeg kan finne meg fint til rette i klubben, sier nysigneringen.

Newcastle har også bekreftet at Paul Dummett, Conor Newton – begge var på lån i St Mirren forrige sesong – Michael Richardson, Alex Gilliead og keeperne Jak Alnwick og Jonathan Mitchell alle har signert nye avtaler.

Ikke bare unggutter

Men det er ikke bare unggutter på vei inn dørene på St James’ Park. Newcastle har nemlig fått tillatelse til å snakke med Wigan-spissen Arouna Kone – men står overfor en kamp med Everton for ivorianerens underskrift. 29-åringen har en klausul i kontrakten hans som tillater ham å forlate DW Stadium i kjølvannet av nedrykket fra Premier League.

Nyheten om Magpies’ interesse for Kone dukket opp gjennom nettstedet til eier Mike Ashley, www.sportsdirectnews.com. Det er ennå ikke klart hvorvidt Newcastle har blitt enige om en sum for den foreslåtte overgangen, men de er sikre på få sterk konkurranse fra Everton og deres nye sjef Roberto Martinez.

Kone kom til Wigan fra spanske Levante i fjor sommer og scoret 13 mål i sin første sesong i engelsk fotball. Alan Pardew er desperat etter å legge mer slagkraft til troppen, og spesielt etter at Ba dro til Chelsea og Cisse var en skygge av seg selv under hele fjorårets sesong.

Flere aktuelle

Newcastle har også vist interesse for St Etiennes Pierre Emerick Aubameyang, men har ikke vært i stand til å konkurrere med Champions League-finalistene Borussia Dortmund i kampen og spydspissen. Det hevdes også at Newcastle er nær en overgang med Aston Villas Darren Bent, men at klubbene er uenige når det kommer til pris. De siste ryktene skal gå på at Aston Villa nå har gått med på å senke prisen på Bent fra 8 til 6 millioner pund for 29-åringen.

Et nytt trekk for å skaffe signeringen til FC Twente forsvarer Douglas, som har vært linket til Newcastle ved flere overgangsvindu, er lagt på is, og Pardew vil nå starte oppkjøringen til sesongen med spillerne han har tilgjengelig for øyeblikket.

You must be logged in to post a comment Login