Fire hodestøt ga fire baklengs

Oppdatert: 11. December 2011

Newcastle fikk det tøft i Coloccinis og Taylors skadefravær. Norwich scoret på samtlige av sine fire sjanser og sørget for at Demba Bas to flotte mål ikke gjorde mer enn å pynte på målstatistikken.

Jonas Gutierrez fikk for første gang ha kapteinsbindet rundt armen ettersom Newcastle manglet flere av sine viktigste spillere. Pardew hadde ingen enkel oppgave i å ta ut en solid førsteellever, noe som ble svært synlig utover i matchen:
Krul, Santon (Ferguson 90), Simpson, Perch, Ryan Taylor, Obertan (Sammy Ameobi 80), Cabaye, Gosling, Gutierrez, Ba, Shola Ameobi (Smith 90).

Norwich åpnet kampen best og hadde initiativet i store deler av førsteomgang. Sjansene uteble imidlertid helt frem til vertenes Hoolahan fikk ballen i mål. Perch glapp markeringen på en corner, og et mislykket klareringsforsøk gikk rett i den irske midtbanespilleren som takket og bukket for et gratismål.

Newcastle, som kun hadde hatt en halvsjanse før klokken passerte 45 spilte minutter, svarte kontakt på Norwichs ledermål. Cabaye slo en millimeterpresis pasning over hjemmelagets forsvar til Demba Ba, som tok ned ballen og satte den nede i hjørnet på mesterlig vis.

Kollaps etter hvilen
Newcastle startet 2. omgang bra og var nære på å ta ledelsen ved Ba etter 46 minutter. Senegaleseren mottok et innlegg fra Ameobi på bakerste, men smalt ballen i tverrligger og over mål.

I stedet scoret Norwich på sin andre sjanse i kampen, også denne gang på en corner. Grant Holt fikk stå umarkert i feltet og headet rett på Tim Krul. Tanksenteret fikk en ny mulighet på returen og headet den inn i nettmaskene via treverket.

Bare noen minutter senere slo Dan Gosling en horribel bakoverpasning rett til en Norwich-angriper som la inn og fant Morison i feltet. Han lot seg ikke be to ganger og stanget Norwich opp i 3-1 bak en sjanseløs Tim Krul.

Som om ikke det var nok mistet Gosling hodet like etterpå og fikk marsjordre av Atkinson. Den tidligere Everton-spilleren hadde allerede gult kort da han gikk inn stygt i en duell med Martin og nærmest ba om å bli utvist. Dommeren valgte imidlertid å gi direkte rødt, noe som virket i overkant strengt da et nytt gult hadde vært en mer passende straff.

Bedre med 10 mann
Til tross for den dårlige perioden med to mål i mot og utvisning på bare ti minutter lot Newcastle seg ikke knekke. Spesielt Shola Ameobi og Demba Ba viste gode takter da de fikk rom på midten og i angrepet. Det var nettopp disse to som var involvert da Newcastle øynet håp om et “umulig” poeng 20 minutter før full tid. Ameobi fant Ba med en fin stikkpasning, og den senegalesiske målmaskinen vendte fint opp og kontrollerte ballen i hjørnet. Nok en kjempescoring av Ba.

Skjærene fortsatte å presse, men da Norwich scoret på sin fjerde sjanse med nok et hodestøt etter 82 minutter var slaget endelig tapt. Nok en gang var det Perch som mistet mannen sin og lot Holt stå umarkert i feltet.

7. plass
Med tapet ligger Newcastle nå på 7. plass med 26 poeng på 15 kamper. Liverpool gikk forbi med sin 1-0-seier over QPR på Anfield. I neste kamp venter Swansea på hjemmebane. Svanene slo Fulham 2-0 på lørdag og ligger på en overraskende 11. plass midt på tabellen.

Diskuter kampen i forumet her.

Se høydepunkter eller gi spillerbørs her (kun for medlemmer)

You must be logged in to post a comment Login