Coloccini ute – Snipp snapp snute

Oppdatert: 04. December 2011

Vårt andre tap kom hjemme mot Chelsea, med et meget flatterende 0-3 resultat. Men det største tapet lørdag var tapet av våre to stopperbautaer.
Spillerbørs nederst i saken

Med Jonas ute med suspensjon ble Løvenkrands gitt tillit på venstrekanten, dette muligens for å prøve å kompensere for Jonas sin defensive hjelp til Ryan Taylor.

FEIG DOMMER
Allerede etter fire minutter slår Løvenkrands en nydelig stikker igjennom til Demba Ba, David Luiz havner på feil side og river ned Ba like utenfor 16-meteren. Stopperen som er en vandrende katastrofe slipper unna med gult kort, en horribel avgjørelse da Ba er alene igjennom om han ikke blir dratt ned.
Ni minutter senere havner nok en gang dommeren i fokus da han blåser straffe til Chelsea. Sturridge havner èn mot èn mot Cabaye i 16-meteren og venter på at Cabaye skal sette inn en takling før han rykker forbi, resultatet et ganske klart straffespark
Lampard gjør seg klar og setter ballen langs bakken til venstre for Krul, men der er nederlenderen med en hånd og får slått ballen i stolpen og ut. Tydelig at Krul denne gangen har gjort hjemmeleksa i forhold til straffetakere.
Like etter er det Ivanovic som tester Krul, men stolpen er nok en gang i veien for Chelsea.
Er tydelig at Chelsea nå har tatt initiativet i kampen, og Mata og Sturridge står bak mye. Etter 22 minutter er det nevnte Mata som trer en nydelig pasning igjennom til Sturridge, han prøver å legge ballen i lengste for Krul, men nederlenderen leser forsøket og redder greit.
Like etter får Newcastle sin største sjanse. En frisk Løvenkrands tar ballen over på høyrebeinet og slår et godt innlegg i retning Demba Ba, på akrobatisk viser hæler han ballen på volley i retning mål, men Cech er der med en sterk reaksjonsredning. Noen minutter etter dette må vår Kaptein Coloccini kaste inn håndkleet, i mangel av bedre alternativer blir Perch satt inn i midtforsvaret.

Newcastle produserer nok en meget stor sjanse ti minutter før pause. Guthrie slår et strøken innlegg på bakre og Demba Ba knuser Luiz i hodeduellen. Ballen treffer stanga og en panisk Terry klarerer ballen i Luiz så den stryker stangen til corner. Pompel og Pilt som TV2s kommentator så fint kalte dem.
Noen minutter senere får vi en reaksjon på Coloccini sitt fravær. Chelsea tar et innkast ved hjørneflagget på venstre og Mata får ballen i fin innleggsposisjon. Han slår inn i mot Drogba som Perch ikke har kontroll på. Didier får fart inn i duellen og knuser en heading i nett-taket til Krul, og dermed et perfekt utgangspunkt for Chelsea inn til pause.

STOLPE UT
I pausen kommer Shola Ameobi inn for en tidvis anonym Hatem Ben Arfa.
Kampen fortsetter med et bilde som kommer til å prege mye av omgangen. Chelsea ligger lavt med 4-5-1 og satser på kontringer. Dette fører til at Newcastle har mye ball, men lite rom, noe som medfører i mye langt på Ba og Ameobi. Dette funker til en viss grad og etter 55 minutter får vi vår største sjanse i omgangen da Drogba blir presset til heade ballen i egen tverrligger. Chelsea kontrer tilbake og Sturridge sender Ramires alene med Krul, men Tim gjør nok en god redning.
Kampbildet som nevnt over fortsetter, og det skapes ikke de store sjansene før de siste 15 minuttene.
Et innlegg blir slått fra høyre etter 75 minutter, og Demba Ba går opp i duell med Cech, Cech taper duellen og den faller til innbytter Sammy Ameobi som på volley sender ballen i retning mot det åpne målet. Der står dessverre Terry og redder Chelsea.
Seks minutter senere er det storebror som ikke skal være dårligere. Han vender fint opp på 20 meter og dundrer ballen nesten i kryss-stanga, et kjempeskudd som hadde fortjent en bedre skjebne. Like etter er Sturridge nok en gang alene mot Krul, men nederlenderen virker ustoppelig.

Etter 89 minutter slår Kalou den berømte spikeren i kista. Torres blir slått igjennom et hullete Newcastle-forsvar, men basert på Torres sin dårlige form får han et dårlig touch. Simpson kommer seg på riktig side, men spanjolen finner Kalou som er alene med Krul, han får en hånd på ballen, men denne gangen går ballen i mål og kampen er kjørt. Steven Taylor går like etter av banen med en skade, en skade som dessverre vil sette kjempen ut av spill en del uker.
Forsvaret består nå av Simpson, Perch og Ryan Taylor. En sammensetning som vil få en del Newcastle-fans til å grøsse langt ned på ryggen. Dette gir Chelsea store rom, som gjør at Sturridge endelig slår Krul i deres interne konkurranse. Hans skudd med venstrebeinet inne i 16-meteren er utagbart for Krul. Like etter går Ryan Taylor inn i en håpløs takling som kunne resultert i rødt kort, men dommeren drar opp et gult.

Nå vil de neste dagene vise om hvor lenge våre stoppere blir ute, noe som igjen vil vise hvor mange poeng vi kan skrape sammen opp til nyttår.

KAMPFAKTA:
0-1 Drogba 38 min
0-2 Kalou 89 min
0-3 Sturridge 93 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE UNITED: Krul, Simpson, Steven Taylor, Coloccini (Perch), Ryan Taylor, Lovenkrands (Ameobi Jr), Guthrie, Cabaye, Obertan, Ben Arfa(Ameobi Sr), Ba

CHELSEA: Cech, Ivanovic, Luiz, Terry, Cole, Ramires, Romeu, Lampard (Meireles), Sturridge, Drogba (Torres), Mata (Kalou)

Diskuter kampen i vårt forum!

 

You must be logged in to post a comment Login