Får han muligheten under McClaren?

Oppdatert: 29. September 2015

Sylvain Marveaux (29) spilte mandag kveld sin første kamp i Newcastle-drakten siden Mars 2014.

Franskmannen spilte første omgang for u21-laget mot Swansea. Kampen endte 1-1 med Ivan Toney som målscorer. Likevel var det Marveaux som stjal overskriftene hos den lokale pressen. The Chronicle fremhever en solid forestilling av franskmannen, hvor han blant annet viste prov på god ballbehandling.

Den offensive midtbanespilleren havnet fullstendig ute i kulden under 2013/14-sesongen. Mediene spekulerte i at han og Alan Pardew hadde vært i verbalt basketak, samt at franskmannen hadde et generelt holdningsproblem.

Under oppkjøringen til 2014/15-sesongen ble Marveaux, sammen med Hatem Ben Arfa, degradert til u21-laget. Begge ble før overgangsvinduet stengte sendt på lån, hvorav førstnevnte endte opp i franske Guingamp. Der ble det totalt 33 kamper, tre scoringer og seks målgivende pasninger. Men han ble også her hindret av skadeplager. Franskmannen mistet 18 kamper som følge av skader forrige sesong.

Det meste tydet på at Newcastle kom til å selge unna franskmannen i løpet av sommerens overgangsvindu. Sannsynligheten virket desto større av at han ikke reiste med resten av troppen til treningsoppholdet i USA. Men det kom omsider frem at franskmannen var utelatt på grunn av en brokk, og at han igjen måtte under kniven.

Hittil har franskmannens Newcastle-karriere vært preget av vanvittig mye skader. Totalt har Sylvain Marveaux bare notert seg for 57 kamper og to scoringer i samtlige turneringer for Newcastles førstelag siden han signerte i juli 2011. Det er mulig at han får muligheten til å bygge på tallene denne sesongen nå som hele trenerteamet er utskiftet. McClaren uttalte da han kom til roret at samtlige spillere ville starte med blanke ark under hans ledelse. Likevel har franskmannen ikke lang tid til å overbevise Newcastle-sjefen om at han duger i Premier League. Kontrakten hans går nemlig ut ved sesongslutt. Og det hjelper heller ikke at Marveaux ikke lenger en unggutt med sine 29 år, og har en horribel skadeliste på sin CV.

You must be logged in to post a comment Login