Alle piler peker nedover

Oppdatert: 22. September 2015

Av alle lag som har stått med to eller færre av 18 mulige poeng etter åpningskampene, er det kun to som har unngått nedrykk i Premier League.

Tottenham klarte kunststykket å berge seg unna nedrykksstriden etter å ha fått to poeng på de første seks kampene i 1008/09-sesongen. Newcastles erkerival Sunderland unngikk det samme med slående ett poeng etter seks kamper i 2013/14.

Nå står Newcastle med to poeng etter seks runder, og har to harde kamper foran seg de neste ukene.

Ifølge Newcastle-avisen The Chronicle har 48 lag rykket ned de siste 16 sesongene. Bare de to nevnte har unngått nedrykk med en verre start enn Newcastle nå har hatt.

Det betyr at McClaren står overfor en voldsom kamp for å unngå at Newcastle igjen rykker ned til Championship, og det med et lag som på papiret burde kjempe om målsetningen om en tabellplassering på 8. plass eller bedre.

Og som om ikke det var nok – i sju av de siste 16 sesongene har ingen lag startet så dårlig som Newcastle har gjort i år.

Etter et tøft kampprogram var det mange som trakk frem at Newcastle fremdeles lå bedre an enn i fjor. Den tiden kan være forbi allerede kommende helg. Etter sju kamper i fjor, stod nemlig Newcastle med fire poeng. Det vil si at kun en seier mot Chelsea vil gjøre årets sesongstart bedre (eller mindre ille) enn i fjor.

Og for å få McClaren til å svette litt ekstra – både Sunderland og Tottenham byttet manager etter sine katastrofale sesongstarter – og berget plassen. For den som ønsker å spekulere enda mer, så var det Harry Redknapp som reddet Tottenham fra nedrykket i 2008/09. Manageren er for tiden arbeidsledig…

You must be logged in to post a comment Login