Europe – here we come!

Oppdatert: 14. April 2012

Liverpool slo Everton 2-1 i FA-cupens semifinale, og dermed gir også 6. plassen i ligaen spill i Europa League. Kun et mirakel kan gjøre at Newcastle ender på 7. plass og ender opp uten en kontinental turnering neste sesong.

Liverpool røde lå lenge under 0-1 og så ut til å gå på nok et tap, men en gavepakke fra Distin gjorde at Suarez fikset balanse i regnskapet. Og tre minutter før full tid dukket Andy Carroll opp og sikret finalebillett for de røde fra Merseyside.

Newcastle er dermed så godt som sikret Europa League med fire poeng på de fem siste kampene. Det eneste laget som kan ta oss igjen er dagens semifinaletaper Everton, som i øyeblikket ligger hele tolv poeng bak med kun fem kamper igjen å spille. En annen mulighet er at Chelsea vinner Champions League og samtidig ender utenfor topp 4. Da vil laget på fjerdeplass bli skjøvet ned i Europa League, mens 6. plassen ikke får noe som helst. Men da må de blå fra London slå både Barcelona og enten Real Madrid eller Bayern Munchen i finalen.

Oddsen på Chelsea er hele 14, noe som tilsvarer omtrent 7 % sjanse for at Di Matteo & co løfter Europas gjeveste pokal.

3. plass gir Champions League-gruppespill
4. plass gir Champions League-kvalifisering (siste runde før gruppespillet)
5. plass gir Europa League-kvalifisering (siste runde før gruppespillet)
6. plass gir Europa League-kvalifisering (nest siste runde før gruppespillet)

You must be logged in to post a comment Login