Sesongens viktigste kamp?

Oppdatert: 13. April 2012

Det som trolig er sesongens viktigste kamp hittil for Newcastles del, går uten Pardews disiplier på banen. Skjærene kan nemlig sikre seg europacup-spill neste sesong dersom Liverpool slår Everton på lørdag.

England får fire klubber i Champions League og tre i Europa League. De fire øverste lagene i Premier League går til CL, mens det for den tidligere UEFA-cupen er litt mer komplisert. Vinnerne av både FA-cupen og ligacupen blir nemlig direkte kvalifisert. Det blir også en eventuell finaletaper dersom vinneren allerede er kvalifisert til kontinentalt spill via en ligaplassering. I år har det seg slik at Liverpool allerede har vunnet ligacupen og er dermed kvalifisert til EL uansett hvordan det går i ligaen.

Dersom Everton blir slått ut av sine rivaler i morgen, vil cupvinneren bli enten Tottenham, Liverpool eller Chelsea. Det fører til at 6. plassen i PL også gir Europa League, noe som fort kan komme Newcastle til nytte om vi ikke står løpet ut den siste drøye måneden.

Newcastle har nemlig tolv poeng ned til Everton med kun fem kamper igjen å spille. Hvis de blå fra Merseyside ikke vinner mot Liverpool må det et mirakel til for at de skal kunne frata oss en EL-billett ved å komme høyere plassert i ligaen.

Kampen spilles på nøytral grunn og sparkes i gang klokken 13.30 norsk tid. Viasat Fotball viser oppgjøret.

You must be logged in to post a comment Login