Et etterlengtet farvel

Oppdatert: 04. February 2014

Joe Kinnear har trukket seg fra stillingen som sportsdirektør med umiddelbar virkning.

Nyheten, som gleder mangt et Newcastle-hjerte, kom sent mandags kveld. Og responsen fra supportere verden over lot ikke vente på seg.

Sjokket var stort, da den tidligere manageren ble ansatt igjen sist sommer. Og flausene lot ikke vente på seg.  I et intervju med radiokanalen TalkSport presterte Kinnear både å komme

Supportere med klar tale om hva de mener om Joe Kinnear.

med flere feilaktige uttalelser av spillernes navn, i tillegg til å skryte hemningsløst av egne kvaliteter og kontakter innen fotballmiljøet. Men mandag kveld kom altså meldingen fra klubben.

Newcastle United kan bekrefte at Joe Kinnear har forlatt stillingen som sportsdirektør med umiddelbar virkning. Klubben vil ikke gi ytterligere kommentarer.

Alan Shearer var en av de som i dag gikk ut og kommenterte Kinnears avgang, og gav også sine synspunkt på ansettelsen.

– Det var en pussig utnevnelse i utgangspunktet. Og når du selger din beste spiller tre dager før overgangsvinduet stinger, så må du ha en plan, sier legenden til BBC.

En fadese

Kinnears opphold, som av flere britiske medier i dag omtales som en eneste stor fadese, har ikke bydd på de store lyspunktene for klubbens del. Cabaye forsvant som kjent ut dørene like føre overgangsvinduet stengte i januar, og de eneste spillerne som har kommet inn er Remy og de Jong, begge på lån.

Where’s your signings Joe Kinnear?

Det spekuleres tirsdag i om avgangen nå vil styrke Pardews posisjon som manager, og at klubben igjen kan løfte seg fra det som, til tross for seier i kamper mot flere av favorittene til topp 4 i ligaen, må sies å være en skuffende sesong så langt. Spenningen vil være stor rundt hvorvidt sjefsspeider Graham Carr, som har hatt suksess i det franske markedet og nærmest har formet Newcastle de siste to årene, vil klare å finne nye talent som kan erstatte Cabaye når sommeren kommer.

I løpet av den siste tiden har det stormet rundt Kinnear og Ashley, som begge har blitt hetset fra tribunen gjentatte ganger av fansen med tilrop som “Where’s your signings Joe Kinnear?”. Dette etter at sportssjefen sviktet i å hente både Remy Cabella, Clement Grenier og Filip Djuricic som erstatter for Cabaye. Totalt står Newcastle med over 20 millioner pund i pluss i løpet av de siste fire sesongers overgangsvindu, og dette er også mye av grunnen til den harde kritikken mot Ashley.

Judge me on my signings

Kinnear signert en treårig avtale da han kom til klubben sist sommer, og ble blant annet satt til å lede klubbens kjøp og salg av spillere, og kan kun takke seg selv for kritikken etter å ha

Mike Ashley og Joe Kinnear har gjennom hele sesongen fått tilrop som “Get out of our club” fra fansen.

kommet med utspill som følgende:

Judge me on my signings

67 -åringens sju måneder i klubben forblir et mørkt kapittel, som forhåpentligvis glemmes like fort som sjokket over ansettelsen kom. Og mens supporternes tilrop om å “Get out of our club” ble hørt til slutt, forblir hans posisjon foreløpig åpen, da klubben har gått ut og sagt at Kinnear, ironisk nok på samme måte som Cabaye, ikke vil bli erstattet på St. James’ Park.

You must be logged in to post a comment Login