Anita: Vi har skuffet fansen

Oppdatert: 03. February 2014

Midtbanespilleren forstår Newcastle-supporternes opprørthet etter derby-tapet.

Lørdagens 3-0-tap var Newcastles andre på rad med samme resultat hjemme mot Sunderland, og sikret de røde og hvites tredje strake derbyseier for første gang på over 90 år.

Etter det skuffende nederlaget har både Vurnon Anita og Cheick Tiote gått ut og beklaget lagets tap, og vist forståelse overfor fansen.

– Det er så skuffende og selvfølgelig gjør det vondt. Alt gikk galt. Du kan ikke sette fingeren på én ting , fordi det var alt, sier Anita i et intervju, og legger ikke skjul på skuffelsen.

Det er et derby, og det betyr alt. For fansen, for spillerne, for alle.

Nederlenderen retter nå fokuset mot Chelsea-kampen, der han håper og tror laget kan heve seg.

Tiote: Dette er det verste

For Tiote var nederlaget ekstra bittert som kaptein, og spilleren går ut og ber om regelrett unnskyldning for lagets manglende innsats.

Alt jeg kan si til dem er lei at vi er lei oss for dette nederlaget. Dette er det aller verste jeg har opplevd i min karriere, og jeg vil bare si beklager til fansen.

Newcastle startet lørdag livet uten Yohan Cabaye, og i tillegg uten noen erstatter for franskmannen som har reist til PSG. Det etter at eier Mike Ashley og fotballdirektør Joe Kinnear ikke klarte å lande en avtale med Clement Grenier eller Remy Cabella.

Uten franskmannens kreativitet, skapte Newcastle lite i oppgjøret, og mangelen av toppscorer Remy gjorde i tillegg kampen vanskelig.

Øyner håp

Også Pardew var skuffet etter nederlaget, og hevder han vet hvor mye kampen betyr for fansen.

Det er trist for oss alle. Folk tror at fordi vi ikke er Geordies, så gjør det ikke vondt for oss. Men tro meg, vi vet hvor mye dette betyr for våre fans, og det er en sjokkerende dag for både dem og oss.

Men statistisk sett kan tiden framover se lovende ut for Newcastle. I kjølvannet av 2-1-nederlaget på Stadium of Light 27. oktober, gikk Magpies ut og vant fem av sine neste seks kamper i ligaen. Et løp som inkluderte seire over Chelsea, Tottenham og Manchester United. Og Tiote tror det samme kan skje igjen.

– Det kommer til å bli vanskelig , men vi har noen gode spillere i troppen, så hvis vi gjør de riktige tingene, har vi en sjanse til å vinne. Det kommer til å bli hardt mot Chelsea, men vi kan klare det, det har vi vist før, sier ivorianeren.

You must be logged in to post a comment Login