Enkelte forfall er oppklart

Oppdatert: 13. July 2015

Da troppen til USA-turen ble offentliggjort, startet naturlig nok spekulasjonene rundt de utelatte spillernes fremtid i klubben. Nå forklarer McClaren hvorfor enkelte av dem ble igjen hjemme.

Klubben skrev søndag på sin offisielle hjemmeside at spillerne som ble utelatt fra troppen ble igjen i Newcastle som følge av skader. At samtlige er skadet, synes lite troverdig.

Disse er angivelig skadet
Det er lite tvilsomt at Paul Dummett fremdeles er ønsket i Newcastle. For ikke lenge siden meldte dessuten den lokale avisen Shields Gazette at klubben er i ferd med å gi forsvarsspilleren en ny og forbedret kontrakt. Det er også lite tvilsomt at Dummett over lengre tid har vært skadet. Så sent som i juni måtte waliseren melde forfall fra landslaget grunnet skade.

The Chronicle meldte lørdag, dagen før offentliggjøringen av troppen, at Cabella hadde pådratt seg en lyskeskade på treningsfeltet. I den forbindelse uttalte McClaren at franskmannen av den grunn var et usikkert ledd til treningsleiren over dammen. Til tross for at Cabella er blitt hyppig linket bort fra klubben, så skyldes fraværet angivelig en nylig pådratt skade.

At også skadeplagede Elliot er skadet, synes å være troverdig.

Ny operasjon i vente
Skadeplagede Marveaux, er også bekreftet skadet. The Chronicle siterer McClaren som uttaler at «han skal ha en operasjon, hvis han ikke allerede har hatt den». Newcastle-treneren anslår at franskmannen vil være ute av spill et sted mellom fire og seks uker. Grunnen skal være brokk. Med dette vil Marveaux miste starten av sesongen, noe som øker sannsynligheten for at franskmannen fortsatt blir å finne i klubben når overgangsvinduet stenger.

Ulovlig bilkjøring har skylden
Det var særlig fraværet av Tiote som fikk publikum til å heve øyenbrynene. Ivorianeren spilte én omgang i treningskampen mot Gateshead på fredag, og det var derfor mystisk at han ble utelatt fra spillertroppen. Steve McClaren har overfor media forklart at ivorianeren faktisk ikke kunne delta på treningsleiren. Grunnen skal være visum-problemer, som følge av svindel relatert til ulovlig bilkjøring.

Dette er ikke første gang en Newcastle spiller rammes av de strenge reglene for innreise til USA. I anledning sesongoppkjøringen i 2011, ble de daværende Newcastle-spillerne Joey Barton, Nile Ranger og Yohan Cabaye nektet innreise. De to førstnevnte hadde et ufint rulleblad, mens tilfellet med den ferske Crystal Palace-spilleren ble i pressen beskrevet som en «liten teknisk mangel».

Disse mangler fremtid i klubben?
Igjen står vi med Haris Vuckic, Mehdi Abeid og Lubomir Satka. Førstnevnte var den eneste spilleren i kamptroppen mot Gateshead som ikke fikk spilletid. Ettersom sloveneren heller ikke ble en del av spillertroppen til USA, tyder alt på at Vuckic ikke har en fremtid i klubben. Det at navnet hans ikke ble fremhevet sammen med de andre fraværende navnene, forsterker oppfatningen.

At Abeid er skadet, synes også å være lite sannsynlig. I midten av juni fikk franskfødte Abeid unnagjort sin A-landslagsdebut for Algerie. Likevel er det ikke umulig at Abeid skal ha pådratt seg en skade på treningsfeltet. I tillegg er det merkverdig at det ikke gis plass til en eventuell småskadet Abeid, når spillere som Steven Taylor – som har vært ute svært lang tid, og som heller ikke var klar til kampen mot Gateshead – inkluderes. Uansett er kampen på midtbanen trang nå som Wijnaldum er hentet inn. Det kan bety at Newcastle er villig til å gi slipp på den franskfødte midtbanespilleren som bare har ett år igjen av sin kontrakt med The Magpies.

Satka fikk én omgang mot Gateshead, og ble dermed noe overraskende utelatt fra troppen. Han fikk sitt gjennombrudd da han ble tatt med til treningsoppholdet i Australia i fjor sommer. Det at han ikke er blant de utvalgte på tilsvarende oppkjøring i år, tyder på at Satka har havnet langt bak i køen. Den slovakiske forsvarspilleren står kun oppført med én obligatorisk kamp for Newcastle, og det kan fort vise seg å bli den eneste. I likhet med Abeid og Vuckic, går kontrakten hans ut ved sesongslutt.

You must be logged in to post a comment Login