Disse reiser til USA

Oppdatert: 12. July 2015

Newcastle tar med seg nysignerte Wijnaldum, men lar flere andre være igjen hjemme. Dette fører til spekulasjoner om enkeltes framtid i klubben.

Remy Cabella, Paul Dummett, Cheick Tiote, Mehdi Abeid, Sylvain Marveaux og Rob Elliot blir alle værende i Newcastle, når laget reiser til USA for tre vennskapskamper i sesongoppkjøringen.

Klubben forklarer valget med at de seks er i gang med å trene seg opp etter skade. Likevel setter det enkelte navn i søkelyset før den 10 dager lange turneen i USA.

Det er særlig utelatingen av Tiote som setter spekulasjonene i sving blant supporterne. Ivorianeren spilte vennskapskampen mot Gateshead på fredag, og utelatelsen fra USA-troppen kan tyde på at han er på vei bort. Det har vært spekulert i om Tiote vil få en ny boost under McClaren. De to har tidligere høstet suksess sammen i Nederland. Tiden vil vise om de to i det hele tatt vil få sjansen til å utvikle seg videre sammen.

Bytter fransk mot fransk?

Det har vært knyttet stor usikkerhet også til de andre fem spillerne som blir igjen i Newcastle. Marseilles Thauvin har vært linket til Newcastle den senere tiden. Siste nytt på ryktebørsen er at Newcastle skal være interessert i et rent bytte med Cabella. Hvorvidt dette stemmer eller ikke, er så langt usikkert. Men franskmannen, som i sin første sesong ikke imponerte like stort som man hadde håpet, kan være på vei bort.

Les også: 10 spillere som kan forsvinne

Marveaux har blitt gjenforent med klubben etter utlånet til Guingamp sist sesong. 29-åringen er langt ifra talentalder, og er et av kortene som det knyttes store usikkerheter rundt. Med Wijnaldum på plass, er det ikke akkurat  mindre kamp om plassene på midtbanen. Det kan gå på bekostning av franskmannen, som kun har ett år igjen av sin kontrakt på Tyneside. Han skal likevel være innstilt på å kjempe seg til en plass på laget. Spørsmålet er om han får sjansen.

Reduserer keeperstallen?

Rob Elliot har ingen lys framtid i Newcastle, og Woodman blir med til USA fremfor skadeplagede Elliot. Med Darlow på plass, synes veien opp til førstelagsfotball å på ny bli lang. Og med Woodman på plass, som har sin far som keepertrener i Newcastle, kan Elliot bli et naturlig valg hvis keepertroppen skal reduseres til tre menn.

Mehdi Abeid imponerte stort de gangene han ikke var skadet i fjor, og leverte gode kamper mot flere av topp 6-lagene i ligaen. Skadeplagene kan likevel bli en utfordring for spilleren, som også har ett år igjen av kontrakten. Og som tidligere nevnt – det er trangt om plassen på midtbanen.

Disse reiser til USA: Rolando Aarons, Vurnon Anita, Adam Armstrong, Gael Bigirimana, Papiss Cisse, Jack Colback, Fabricio Coloccini, Karl Darlow, Siem de Jong, Shane Ferguson, Curtis Good, Yoan Gouffran, Massadio Haidara, Daryl Janmaat, Tim Krul, Jamaal Lascelles, Gabriel Obertan, Ayoze Perez, Emmanuel Riviere, Moussa Sissoko, Steven Taylor, Georginio Wijnaldum (vil bli forent med laget litt senere), Mike Williamson og Freddie Woodman.

You must be logged in to post a comment Login