Enda et Newcastle-talent lånes ut

Oppdatert: 29. July 2015

Denne gangen er det Freddie Woodmans tur.

Det 18 år gamle keepertalentet går på utlån til Crawley Town FC frem til 3. januar, skriver Newcastle på sin offisielle hjemmeside. Klubben med det assosiasjonsrike kallenavnet «Red Devils», skal denne sesongen spille i League Two, etter at forrige sesong endte med nedrykk.

Nyheten om at Crawley Town har hentet unggutten kommer samme dag som Red Devils har signert Callum Preston på en ettårskontrakt. En fellesnevner er at han også er en talentfull målvakt. Preston er to år eldre enn Woodman, og kontrakten hans med Birmingham City gikk nylig ut. Der fikk han aldri muligheten på førstelaget, men waliseren har erfaring på ungdomslandslag å vise til. Det er derfor ventet at konkurransen blir tøff om å bli de rødes nummer 1.

Trener Mark Yates beskriver Woodman som en av de beste unge keeperne i England, og er utvilsomt fornøyd med å ha hentet spilleren til klubben.

– Han har alt av ferdigheter til å bli en svært god keeper, og jeg må takke Steve McClaren, Andy Woodman og alle i klubben for å la oss få ha Freddie for første halvdel av sesongen.

Med utlånet av Woodman virker det sannsynlig at klubben beholder Robert «Rob» Elliot som én av tre førstelagskeepere i klubben denne sesongen. Den skadeplagede iren har bare ett år igjen av sin kontrakt, og har i sommer vært linket bort fra klubben. Etter forrige sesongs skademareritt, og klubbens erfaring med en uerfaren Jak Alnwick som burvokter, tyder meget på at vi vil ha god dekning med tre rutinerte keepere i Krul, Darlow og nevnte Elliot.

Crawley Town FC skriver på sin offisielle hjemmeside at Woodman vil få sin debut i treningskampen mot Nuneaton Town, som spilles i kveld.

You must be logged in to post a comment Login