Mbemba har signert

Oppdatert: 30. July 2015

Newcastle har torsdag sikret seg den etterlengtede underskriften til midtstopperen Chancel Mbemba.

Signeringen av Anderlechts forsvarer Chancel Mbemba er endelig fullført, etter at klubben fikk arbeidstillatelsen godkjent.

Mbemba blir Newcastle Uniteds tredje signering i sommer, og den 20 år gamle landslagsspilleren fra Kongo har inngått en femårig avtale med klubben.

Mbemba signerte for belgiske Anderlecht i 2011, og karrieren har skutt fart der. Etter å ha steget i gradene på Constant Vanden Stock Stadium, ble han fast inventar på førstelaget og spilte en nøkkelrolle i Anderlechts seriemesterskap i 2014.

– Kjenner klubben godt

– Jeg er veldig, veldig glad for å være her. Dette er den største ligaen i verden, og jeg er veldig stolt over å ta på drakten og spille for dette laget, sier forsvareren.

Mbemba forteller videre at han ønsker å tilføre laget noe ekstra, og det er ingen tvil om at 20-åringens defensive kvaliteter vil bli et godt tilskudd til laget.

– Jeg kjenner klubben godt. Jeg har sett på Premier League, og jeg vet at dette er en massiv klubb med store spillere, og med en stor trener, fortsetter nysigneringen, og legger til:

– Jeg har kommet hit fordi Newcastle er et veldig godt steg i min karriere. Å spille for en så berømt klubb gjør meg veldig begeistret.

Visum på plass raskt

Steve McClaren er også fornøyd med sin nye spiller, og understreker at det har tatt lengre tid enn antatt å få kongoleseren på plass.

– Vi er glade for at Chancel nå er en Newcastle-spiller, og det tok litt lenger tid enn vi hadde håpet. Han er en anerkjent spiller på øverste nivå. Han vil tilføre kvalitet til forsvaret vårt og har i tillegg et godt øye for mål, som er en ekstra ressurs for oss, sier manageren.

McClaren vil nå få Mbemba inn i troppen så raskt som mulig, men er tydelig på at visumsøknaden kan ta noen dager å få på plass.

– Men vårt fokus vil være å sørge for at han vil være klar og tilgjengelig så snart som mulig. Jeg er sikker på at våre supportere vil ha ham på plass veldig fort, og han er den spillertypen fansen vil like å se, sier McClaren.

You must be logged in to post a comment Login