En unødvendig spiller?

Oppdatert: 28. June 2014

Newcastle skal ha fått tilbud om å hente Dimitri Payet – en statistisk blåkopi av Ben Arfa.

Det er franske GFN france som melder at den franske 27-åringen har blitt tilbudt til flere Premier League-klubber, deriblant Newcastle.

Dimitri Payet kan være på vei til Newcastle.

Dimitri Payet kan være på vei til Newcastle.

Statistisk er Payet, som til daglig spiller i Marseille, tilnærmet en blåkopi av Ben Arfa når det kommer til statistikk i sin proffkarriere. Mens den jevngamle Newcastle-spilleren står med 40 mål og 27 målgivende i løpet av sine 264 kamper, har Payet 56 mål og 25 målgivende på 263 kamper.

Manglende spilletid har preget Ben Arfas karriere i lengre tid, og det har flere ganger vært diskutert om den tekniske spilleren er på vei bort fra Newcastle. Uenigheter mellom han og Pardew har også vært tema i engelske aviser flere ganger, og franskmannen er sett på som en av stjernene som det er størst sjanse for at forsvinner i løpet av sommerens overgangsvindu.

For Payet ser spilletid ikke ut til å være et tilsvarende problem i Marseille, der franskmannen noterte seg for 26 kamper sist sesong. Den franske toppklubben signerte spilleren i fjor sommer, og nettopp det er et av momentene som gjør at det knyttes usikkerhet til hvorvidt tilbudet om å vende til engelsk fotball.

Spørsmålet Ben Arfa har blitt “Pardewd” (ødelagt talent av Alan Pardew red.anm.), og om Newcastle trenger en ny spiller av tilsvarende kvalitet. At vedkommende er fransk legger så klart ikke en demper på ryktene.

 

You must be logged in to post a comment Login