Drakt uten Wonga-logoen utsolgt på få timer

Oppdatert: 29. July 2015

Det er en gruppe med Newcastle-supportere kalt The Magpie Brand som har lansert en drakt uten den kontroversielle Wonga-logoen på brystet, og kun få timer etter lanseringen var gruppen utsolgt for drakter.

The Magpie Brand er altså en gruppe med supportere som har forbindelser med blant annet AshleyOut.Com og andre supportergrupperinger. De har valgt å trykke opp en alternativ Newcastle-drakt, kalt The Magpie Shirt, som altså er uten Wonga-logoen og den kjente NUFC-logoen som er erstattet med en Magpie med skriften “United”.

De mener at drakten skal være et tilbud til voksne og barn som ikke ønsker å gå med den originale drakten med Wonga-logoen på. Wonga er altså et kredittselskap som tilbyr lån på dagen med utrolige 1,509% rente, og sammen med selskapets aggressive markedsføring er det altså et veldig kontroversielt tema i Storbritannia hvor mange havner i stor gjeld.

I en uttalelse i forbindelse med lanseringen av drakten sier The Magpie Brand: “Tusenvis av supportere ser flaut og fornærmet på den nåværende Wonga-dekkede svarte, blåe og hvite drakten. For mange er den hverken attraktiv eller noe de kan ta seg råd til – de stolte medlemmene, supporterne, og livsblodet til Newcastle United.”

“The Magpie Shirt styrker båndene mellom byen Newcastle upon Tyne og klubben så hver eneste supporter kan føle tilhørighet og stolthet til deres fotball lag igjen.  Drakten har en logo av en skjære, kjent over hele verden som et synonym med Newcastle United. Gjennom historien har skjæren alltid hatt sterke røtter med klubben som vi kjente og elsket.”

“Drakten inkluderer også et rødt skjold med tre sølvborger, fra byens våpenskjold, som representerer de uknuselige båndene mellom klubben og byen som har blitt glemt under det nåværende eierskapet av Newcastle United.”

Drakten skal være billigere og selges ikke for profitt, og The Magpie Brand slenger også med at hverken Sports Direct eller Mike Ashley fortjener noe mer av pengene fra supportere.

Bare to timer etter lanseringen var hele det første partiet med drakter utsolgt, og uten at det er oppgitt hvor stort dette partiet var sier The Magpie Brand at det første partiet med drakter var av betydelig størrelse. Det jobbes nå med å få inn flere drakter ettersom etterspørselen var såpass stor.

For de som enda ikke er medlem av Toon Army Norway og ønsker seg den originale Newcastle-drakten (med Wonga-logo) for bare 499,- så kan det gjøres her!

You must be logged in to post a comment Login