Alt du trenger å vite om Mbemba

Oppdatert: 31. July 2015

TAN gir deg selvfølgelig alt du trenger å vite om vår nye midtstopper Chancel Mbemba.

– Mbemba er født den 8. august 1994 i Kinshasa, som er hovedstaden i DR Kongo, og er altså 20 år gammel (han fyller 21 år dagen før sesongpremieren mot Southampton). Dette til tross for at han tidligere har blitt registrert som 88-modell av sine tidligere kongolesiske klubber og som 91-modell av det kongolesiske landslaget. Men frykt ikke, Mbemba skal ha både papirer og medisinsk bevis som tilsier at han er født i 1994.

– Kinshasa er Afrikas tredje største by (en Drillo fun fact der) med 9,5 millioner innbyggere, og Mbemba vokste opp i ekstrem fattigdom sammen med sine 4 brødre og 4 søstre. Faktisk var moren hans landslagsspiller i basketball.

– Etter å ha vært innom 3 klubber i hjemlandet ble han i 2011 hentet til den belgiske storklubben Anderlecht etter å ha imponert på prøvespill.

– I sin tid i Anderlecht gikk han ut hver kveld, etter å ha gått på franskkurs, for å drive med intervalltrening. Og han har en enorm fysikk. “Uten arbeid kommer du ingen steder. Jeg dedikerer alt min tid til å trene,” sa han i 2013.

– Bare ta en titt på denne linken, da han kjemper mot Moses Simon som er den kjappeste spilleren i den belgiske eliteserien: https://twitter.com/Sporting_AND/status/622868604778889216

– Etter to år på reservelaget til Anderlecht debuterte han for seniorlaget i 2013/14. Noen uker senere hadde han full kontroll på Zlatan Ibrahimovic i en Champions League-kamp, og samme sesongen vant han ligaen sammen med lagkamerat Mitrovic. I fjor spilte han alle Anderlecht sine 6 kamper i Champions League, og erfaringen derfra skal ha overbevist Graham Carr og resten av Newcastle-styret.

– Han har også et målsnitt på 1 mål per 10. kamp for Anderlecht, og scorte begge målene i fjor høst da de slo Galatasaray 2-0 i Champions League.

– Han har allerede spilt 17 kamper for landslaget til DR Kongo, som i år greide en tredjeplass i Afrikamesterskapet etter å ha blitt slått ut i semifinalen av Tiote og Elfenbenkysten.

– Mbemba er faktisk en kvalifisert elektriker (!), og har planer om å fortsette med det når han er ferdig med fotballen.

– Han er bare 1.82 meter høy, men skal ha en bra spenst. Shearer er forøvrig 1.83 meter høy, så man trenger ikke å være 1,90++ for å være god på hodet (Mike Williamson?).

– Rollemodellen til Mbemba er… Mbemba selv, sa han i et intervju for to år siden. Men han ønsker å “lage historie” som Vincent Kompany gjorde (som også startet sin karriere i Anderlecht), og han er allerede blitt sammenlignet med City-stopperen.

– Han snakker ikke engelsk, men snakker visst nok fransk. Da han kom til Anderlecht kunne han bare snakke lingala, som er et lokalt språk innad i DR Kongo.

– Kjent som en spennende midtstopper, men kongoleseren kan også bekle høyrebacken og en defensiv midtbaneposisjon på banen. I tillegg er han komfortabel med ballen i både høyre og venstre bein.

–  Newcastle skal ha plukket han opp foran øynene på tyske Borussia Mönchengladbach og det spanske storlaget Atletico Madrid. Sistnevnte er kjent for å et godt øye for stoppere, så det må love bra for Newcastle.

– Den belgiske journalisten Philippe Vinck, som følger Anderlecht tett, mener at Mbemba er en bedre signering enn Mitrovic. “Han er kjapp, sterk og full av potensiale. Han er allerede den beste stopperen i Belgia og var fantastisk mot Arsenal.” Videre sa han at “om Newcastle signerer Mbemba er det sommerens beste kjøp.”

TAN gleder seg til å følge vårt nye forsvarsbeist!

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login