Diamé og Clark har signert!

Oppdatert: 03. August 2016

Kun noen dager før sesongen starter signerer Newcastle enda 2 nye spillere. Mohamed Diamé og Ciaran Clark er kjøpt fra henholdsvis Hull City og Aston Villa!

Det ser altså ut som at Diamé blir erstatteren til en Sissoko som er på vei vekk fra Tyneside, mens Ciaran Clark er en stopper med Premier League-erfaring som skal kjempe om en plass i forsvaret til Newcastle.

Dette er Mohamed Diamé

Diamé er en sentralt midtbanespiller fra Senegal, hvor han har spilt 32 landskamper sammen med blant annet Papiss Cisse. 29-åringen sa nei til et kontraktstilbud fra nyopprykkede Hull, og takket ja til tilbudet fra Newcastle. Det ryktes at overgangssummen ligger på cirka 4,5 millioner pund, og kontrakten skal være på 3 år.

“Alle vet hvor desperat jeg er etter å spille i Premier League, men når en klubb som Newcastle kommer med et tilbud er det vanskelig å si nei,” sier Mohamed til nufc.co.uk.

Midtbanespilleren har lang erfaring med engelsk fotball, og har spilt over 200 kamper for henholdsvis West Ham, Wigan og Hull. I fjorårets Championship scoret han 10 mål på 45 kamper for Hull, blant annet det avgjørende 1-0 målet i playoff-finalen som sikret “tigrene” opprykket foran Sheffield Wednesday.

Diamé er kjent for å være litt mer defensivt kapabel enn Sissoko og Wijnaldum, og blir nok å finne sentralt i banen som en konkurrent til blant annet Colback, Shelvey, Saivet, Anita og Cheick Tiote. 

Dette er Ciaran Clark

Iren var en del av Irlands EM-tropp, og forsvarsspilleren har signert en femårskontrakt med Newcastle United. Han er kjøpt fra Aston Villa, som også tok turen ned sammen med Newcastle, hvor han har spilt siden han var 11 år gammel. Han er i dag blitt 26 år gammel, og etter noen skuffende sesonger i Villa håper man nok at han greier å heve spillet sitt med hjelp av Benitez og St. James’ Park.

“Ciaran er en veldig anvendelig spiller. Som en venstrefotet spiller kan han spillere både stopper, venstreback og til og med defensiv midtbane,” sier Rafa the Gaffa om den nye signeringen.

Clark hadde 12 måneder igjen i kontrakten sin og overgangssummen skal ligge på rundt 5,1 millioner pund. Som ung var han et stort talent, og han var faktisk kaptein for Englands U18, U19 og U20-lag, men valgte å spille for Irlands seniorlandslag ettersom han har irske foreldre. Han spilte for Irland i sommerens EM, hvor han mest utmerket seg for å putte innlegget til Zlatan Ibrahimovic i eget nett i 1-1 kampen mellom Sverige og Irland.

I Newcastle må han kjempe en tøff kamp for en start på laget. På stopperplass er konkurrentene Mbemba, Lascelles og Hanley, mens på venstrebacken er det Dummett, Mbabu og Haidara som allerede kjemper om en plass. Han er med andre ord nok ment for å gi bredde i troppen, som begynner å se veldig velbalansert ut etter Rafa’s sommeropprydning.

Hva synes du om signeringene? Diskuter i forumet vårt!

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

You must be logged in to post a comment Login