Dette er Matt Ritchie

Oppdatert: 01. July 2016

Matt Ritchie er signert fra Bournemouth, og blir en direkte erstatter for Andros Townsend som forsvinner til Crystal Palace. Det ryktes at Ritchie koster cirka 12 millioner pund, noe som gjør han til tidenes dyreste spiller kjøpt av en Championship-klubb.

Ritchie er kantspiller, mer bestemt høyreving og kommer fra Bournemouth hvor han har spilt siden januar 2013. Da kom han fra Swindon Town og kostet bare 400 000 pund, med andre ord har markedsverdien hans økt betraktelig. Da spilte Bournemouth i League 1, og Ritchie har vært en viktig del av laget gjennom 2 opprykk og var også en av lagets beste spillere i fjorårets Premier League-sesong.

Kantspiller med skuddfot

Ritchie ble blant annet kåret til Championships beste spiller for 2 år siden av det anerkjente fotballmagasinet FourFourTwo. Han ble mest kjent for sin enorme skuddfot og scoret 16 mål i opprykkssesongen til Bournemouth. I Premier League ble det med 2 mål, men det verdt å merke seg at hans første Premier League-mål kom mot Sunderland. Ellers er han kjent for å være rask og hardtarbeidende, og er dermed ikke så veldig ulik mannen han skal erstatte – Andros Townsend. Begge er også kantspillere med en giftig venstrefot. 

Årets skotske mål

Skuddfoten hans ble lagt merke til i Skottland. Ritchie er født og oppvokst i England, men ettersom faren hans er skotske så kunne han velge mellom å spille for enten England eller Skottland. Han valgte sistnevnte, og har scoret 3 mål på 10 landskamper for det eneste britiske laget som ikke er med i EM. I 2-2 kampen mot Polen i EM-kvalikken scoret han et vakkert mål fra rundt 20 meter. Målet ble nylig kåret til årets skotske mål for sesongen 2015/16. Med andre ord er det verdt å ta seg en runde på YouTube for å se hva gutten har å tilby.

5-års kontrakt

Ritchie har signert en 5 år lang kontrakt med Newcastle, og 26-åringen kan altså ha en lang karriere i svart og hvitt foran seg. Benitez sier at siden Newcastle først mistet Andros Townsend så var Ritchie førsteprioritert av mange potensielle erstattere.

“Det er en utrolig følelse å komme til en så stor klubb som Newcastle,” sier Ritchie til klubbens nettside. “Jeg elsket livet i Bournemouth – jeg hadde en fantastisk tid der og det hadde en stor innflytelse på karrieren min. Men når en klubb som Newcastle kommer med et tilbud, så kunne jeg ikke si nei til en slik mulighet.”

You must be logged in to post a comment Login