Dette er Dwight Gayle

Oppdatert: 01. July 2016

Engelskmannen har signert for Newcastle.

En av tidligere NUFC-manager Alan Pardews menn har torsdag forlatt London og Crystal Palace til fordel for Newcastle og Rafa Benitez. 25 år gamle Dwight Devon Boyd Gayle blir med det spanjolens andre signering, etter at keeper Matz Sels signerte tidligere i uken.

Les også: Dette er Matz Sels

Gayle, som startet sin karriere hos Arsenals ungdomsakademi, har vist seg å være en spiss av god kvalitet etter at han ankom Crystal Palace i 2013. Her er alt du trenger å vite om Newcastles siste kjøp.

En ny engelskmann

25-åringen føyer seg inn i den voksendre rekken av engelske spillere i Newcastle, som tidligere har satset tungt på franskmenn. Det er også verdt å merke seg at spilleren er halvt jamaicaner. Han ble født i London, og startet som sagt sin karriere i Arsenal, men ble frigitt fra The Gunners som tenåring. Etter det har turen gått fra non-leaguefotball til Premier League via henholdsvis Stansted, Dag & Red, Peterborough og til slutt Crystal Palace.

Kort og godt

Gayle beskrives som en kjapp og hardtarbeidende spiller med mye energi. Han har en god frisparkfot og bidrar mye defensivt. Farten kan bli hans største bidrag i en duo med Mitrovic.

Les også: Byttehandel underveis?

Lang proffkarriere

Selv om han bare er 25 år gammel, har Gayle sju år bak seg som proffspiller. Han fikk sin debut på toppnivå i 2009.

Fra helvete til himmel

Selv om spissen fikk sin debut som proffspiller i non-league, klatret han raskt i gradene som fotballspiller. 31. august 2013 twitret BBC Sport et bilde av Gayle med følgende melding:

FACT: Less than 2 years ago Dwight Gayle was playing Non-League footy. Today he scored his 1st PL goal. Great story.

Skadeplaget

Det kanskje mest interessante med klubbens nye spiss, blir å se hvor mange kamper han faktisk kommer til å spille. I fjor stoppet telleren på 16 seriekamper og 20 kamper totalt for Crystal Palace, etter at Gayle var plaget med hamstringen i store deler av sesongen.

Var solgt i fjor

Det er ikke første gang vingen er solgt i løpet av det siste året. Senest i fjor sommer var et bud fra Bristol City akseptert. 25-åringen og klubben feilet imidlertid i å bli enige om de personlige betingelsene, og Gayle endte opp med å forlenge sin avtale med Palace i april i år. Sistnevnte har trolig ført til en relativt høy pris for spissen.

Scorer hver tredje kamp

Med 25 mål på 74 kamper, klokker spissen inn med en scoringsprosent på 34. Det er med andre ord langt opp til Shearer, men kan Championship være stedet hvor Gayle blomstrer?

– River Championship i stykker

Crystal Palace-supporterne er ikke videre fornøyde med å miste Gayle. Her er noen av sitatene som har dukket opp i engelsk presse:

– En virkelig enorm spiss som vi aldri klarte å hente ut potensialet fra. (Med tanke på hvem som er manager hos Palace, så blir vi kanskje ikke overrasket over denne…)

– Han kommer til å rive Championship i stykker.

– I en 4-4-2-taktikk vil han være fantastisk.

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

You must be logged in to post a comment Login