Dette er Isaac Hayden

Oppdatert: 11. July 2016

Midtbanespilleren og forsvareren mislyktes i forsøket på å overbevise Arsene Wenger. Men Rafa Benitez ønsker unggutten velkommen.

21 år gamle Isaac Hayden ble mandag presentert som Newcastles ferskeste signering. Med det er den halvt jamaicanske spilleren klar for å tilbringe også neste sesong i Championship, etter at 2015/16 ble tilbragt i samme liga hos Hull.

Anvendelig

Forsvaret er i ferd med å få en etterlengtet oppgradering i Benitez’ første overgangsvindu i Newcastle. Mandagens signering er intet unntak. Hayden spiller både defensiv midtbanespiller og midtstopper. Med det blir det spennende å se om den nyankomne tar plass ved siden av Mbemba/Lascelles eller om han blir plassert i tospann med Tiote, Colback eller andre i defensiv midtbanerolle. Det er imidlertid forventet at Hayden først og fremst vil bli å se i sistnevnte posisjon.

Les også: Hayden har signert!

Fikk aldri Wengers tillit

Til tross for at han ankom Arsenal som ungdomsspiller i 2008, har tilbragt åtte år i London, fikk tildelt talentstipend i klubben i en alder av 16 og har figurert som U-18-lagets kaptein, blir Hayden stående uten PL-kamper for Arsenal. Han fikk riktignok sin debut på førstelaget i 2013, da han kom inn i en ligacupkamp mot WBA. Men å overbevise Wenger om at han var en mann for de store bataljene, har Hayden aldri klart, og han endte med to cup-kamper for The Gunners’ førstelag.

Landslagsspiller

Sin unge alder til tross, Hayden står allerede med 18 kamper for Englands ungdomslag på flere aldersnivå fra U-16 til U-20.

Les også: Dette er Jesus Gamez

Erfaring fra Championship

Mange har stilt seg spørsmålet om de største spillerne i klubben er motiverte for Championship, mens andre har man lurt på om kommer til å være gode nok og ha det fysiske nivået som kreves. Hayden har på sin side allerede bevist at han holder mål for denne sesongens liga, da han fikk 18 kamper for Hull i 2015/16-sesongen. 21-åringen leverte til og med en scoring for tigrene, hvor han fikk 24 kamper totalt.

Holdt møter med Benitez

Hayden har ikke latt andre stå for pratingen underveis i forhandlingene med Newcastle. Allerede i juni møttes han og Benitez i London for å snakke sammen, og allerede da skal spilleren ha vært bestemt på at han ville til Newcastle.

– Vi hadde en to timer lang samtale. Han hadde helt tydelig fulgt med på meg og visste hvem jeg var. Jeg visste etter hvert at dette var den eneste klubben jeg ville til, og at Benitez var den riktige mannen for meg å jobbe under, sier Hayden til Newcastles offisielle nettside.

Langtidskontrakt

Å signere en unggutt er en ting, men Benitez har tydeligvis ikke tenkt å la Hayden slippe unna igjen med det første. 21-åringen har blitt tildelt en kontrakt som binder ham til klubben i fem sesonger – to mer enn Benitez’ selv har skrevet under for.

Les også: Har kontaktet Blackburn om landslagsspiller

Leverte forrige sesong

I Hull gikk ting riktig så bra for Hayden. Ikke bare fikk han mye tillit under Steve Bruce, han leverte også varene som defensiv midtbane. Han konkurrerte med rutinerte David Meyler om plassen, noe som var årsaken til at han ikke startet flere kamper. Likevel gjorde han en så god figur, at flere av lagene i Championship meldte sin interesse i sommer.

Ansett som solid

Selv om Wenger ikke ga 21-åringen særlig mye spilletid eller sjanser på førstelaget, har han omtalt Hayden som en sterk og solid spiller med stor fotballforståelse og konsentrasjon for spillet. Han er fremdeles på et utviklingsstadium, og Benitez vil få mye å jobbe med. Talentet til Hayden er imidlertid udiskutabelt stort.

Hvorfor ble han hentet?

I tillegg til sine kvaliteter, er det ett sentralt stikkord – fleksibilitet. Med evnen til å dekke flere posisjoner, vil Hayden være gull verdt i en 46 kamper lang sesong, der Newcastle garantert vil støte på skader og tretthetsproblemer. Han kan dessuten også ikle Wijnaldums posisjon om behovet skulle melde seg. Med Tiotes fremtid nok en gang under vurdering, virker 21-åringen å være et sjakktrekk av et kjøp fra Benitez’ side.

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

You must be logged in to post a comment Login