Dette er Callum Wilson

Oppdatert: 07. September 2020

Callum Wilson (28) er klar for klubben for de neste fire årene. Her får du en kort innføring i hva du trenger – og kanskje ikke trenger – å vite om Newcastles nye spiss.

Personalia
Spissen ble født 27. februar i 1992 i Coventry. Hans fulle navn er Callum Eddie Graham Wilson. Han er 180 cm på sokkelesten.

Karriere
Spissen startet karrieren i Coventry City. Som 17-åring debuterte han for A-laget i en cup-kamp. Ett år senere fikk han sin ligadebut for klubben, i en Championship-kamp mot QPR. Men det var først i League One at karrieren skullet ta fart. Etter en fantastisk sesong i 2013/14, hvor det ble 21 scoringer på 37 ligakamper, havnet spissen i Eddie Howes Bournemouth i Championship. Det ble enda en braksesong for spissen, som satte inn 20 scoringer på 45 ligakamper. Sesongen ble kronet med opprykk til Premier League.

Spissen har lagt bak seg fem sesonger på det øverste nivået. På 126 Premier League-opptredener har spissen notert seg for 41 scoringer og 16 målgivende pasninger for Bournemouth. Det er et målsnitt som ganske nøyaktig gir én scoring per tredje kamp. Hans beste sesong var i 2018/19, da han noterte seg for 14 scoringer i ligaen. De gode prestasjonene gav også spissen sjansen på landslaget. Wilson står med én scoring på fire opptredener for England. Spissen står ellers med én opptreden for U21-laget.

Forrige sesong ble det med kun åtte scoringer på totalt 39 kamper. Wilson begynte sesongen med et brak, og stod med fem scoringer på de første syv ligakampene. Hans siste scoring kom mot Liverpool, like før koronaepidemien slo til. Det er nok ikke helt tilfeldig, for det var nemlig Ryan Frasers siste kamp for klubben.

Partnerskapet
I Newcastle blir 28-åringen gjenforent med to år yngre Ryan Fraser. Duoen har fem sesonger bak seg i Bournemouth, og har utviklet et helt spesielt partnerskap på banen. Sesongen 2018/19 er et prakteksempel på nettopp det. Imens Wilson omsatte 14 sjanser til mål, hadde han også imponerende ti målgivende pasninger. Fraser hadde for sin del syv scoringer og 14 assists. Det helt spesielle var nemlig at tolv av disse 21 scoringene kom etter å ha blitt servert av hverandre. Andre merkverdige tall er at duoen har vært direkte involvert i hele 46 prosent av Bournemouths ligascoringer over de siste fire sesongene. På de fire siste sesongene har duoen laget 52 mål og 38 assists i ligaen.

Ifølge rapporter fra Sky Sports skal Ryan Frasers valg om å slutte seg til klubben først ha blitt endelig etter at Wilson satte kursen mot Tyneside. Wilson har allerede innrømmet at han gleder seg stort til å fortsette karrieren med Fraser på laget.

Intervjuet
I dagens intervju med Sky Sports innrømmer 28-åringen at han stod overfor et vanskelig valg da også Aston Villa var på banen. Birmingham er nemlig bare en liten kjøretur unna Coventry, og Aston Villa er regionens største fotballklubb. Spissen sa at de legendariske spissene, kontakten med Alan Shearer og attpåtil klassikeren Goal! på DVD bidro til at valget falt ned på Newcastle United.

Wilson har selv erklært seg klar til kampen mot West Ham, som er et lag han trives svært godt mot. Selv om det ryktes at spissen skal overta trøyenummer 9, avkrefter 28-åringen at han vet hvilket nummer han skal bakpå den sorte og hvite drakten.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login