De utlånte

Oppdatert: 13. November 2020

Her kan du finne ut hvordan våre utleiesoldater har startet sesongen hos sine nye arbeidsgivere.

Florian Lejeune – Alaves

Franskmannen har ifølge rapportene gjort sine saker svært godt i La Liga, i en liga som franskmannen kjenner svært godt fra før. Lejeune står med syv kamper for Alaves, hvor han igjen har blitt lagkamerat med Joselu. Lejeune har bidratt til at klubben har holdt nullen ved tre anledninger, kapret to tre poengere og blant annet spilt 1-1 mot selveste Barcelona. I sistnevnte kamp gjorde midtstopperen seg bemerket ved å redde en Messi-avslutning på streken. Lejeune gikk glipp av Alaves’ siste kamp på grunn av en muskelskade. I et nylig intervju med The Chronicle har 29-åringen påpekt at det var galskap at Steve Bruce valgte å sette franskmannen i startelleveren hele fire ganger på kun elleve dager, like etter at midtstopperen var tilbake fra et langvarig skadeavbrekk. Det er vanskelig å ikke være enig med franskmannen, som endelig synes å levere varene igjen på et høyt nivå.

 

Jake Turner – Morecambe

Unggutten som ankom Bolton før starten av forrige sesong, har vært førstevalget for sin nye arbeidsgiver. Burvokter har spilt samtlige elleve ligakamper, og har maktet å holde buret rent ved to anledninger. Morecambe befinner seg i øyeblikket på en niendeplass, med kun seks poeng opp på andreplass.

 

Tom Allan – Accrington Stanley

Kantspilleren har totalt åtte kamper for klubben, men har til gode å starte én eneste ligakamp. Av disse har tre vært cupkamper, og i disse har Allan vært å finne i startoppstillingen. Unggutten skrev under på en ny toårsavtale før han sluttet seg til League One-klubben. Accrington befinner seg i øyeblikket på en 14.-plass, 13 poeng bak Peterborough som troner øverst. Stanley har imidlertid tre kamper til gode på de fire klubbene som troner øverst på tabellen.

 

Freddie Woodman – Swansea

Keeperen fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong, da han gjorde sine saker eksepsjonelt bra i Swansea. Denne sesongen er 23-åringen på nytt utlånt til Champiosnhip-klubben. Hittil fortsetter keeperen og laget fra Wales å gjøre sine saker bra i ligaen. Klubben befinner seg på en sjetteplass etter elleve runder – kun tre poeng bak ligaleder Reading. Woodman har spilt ti av disse, hvor han bare har sluppet inn seks baller i buret som han vokter. Keeperen kan vise til hele fem rene bur i ligaen! Engelskmannen spilte også cupkampen mot Newport, som endte med et skuffende 2-0-tap. Keeperen skrev i sommer under på en ny treårsavtale, som inkluderer en opsjon på ytterligere ett år.

 

Kelland Watts – Plymouth

Midtstopperen skrev i fjor under på en ny fireårsavtale, etter å ha imponert stort på lån i League Two for Stevenage. Denne sesongen tilbringer den høyreiste 21-åringen i League One, hvor han har spilt samtlige ti ligakamper i den grønne drakten. Watts står også med én scoring. Med én kamp til gode, befinner klubben seg i øyeblikket på en åttendeplass – kun syv poeng bak førsteplassen.

 

Mo Sangare – Accrington Stanley

Den snart 22 år gamle liberiske landslagsspilleren er på utlån hos League One-klubben Accrington Stanley. Der har han også selskap av vingen Tom Allan. I nyere tid har også blant andre Dan Barlaser fått viktig seniorerfaring i Stanley. Sangare kan vise til to kamper fra start, hvor begge kampene var fra start, og som endte med henholdsvis 7-0 og 2-0-seiere over henholdsvis Leeds U23 (EFL Trophy-turneringen) og Peterborough (ligakamp). I tillegg har spilleren et innhopp i ligacupen mot Burton, som endte med tap etter straffesparkkonkurranse. Sangare var imidlertid sikker fra krittmerket. Spilleren har ellers ikke vært å skue i kamptroppene til John Coleman. Grunnen til det skal være en vond ankel.

 

Yoshinori Muto – SD Eibar

Den japanske spissen står med seks kamper for sin nye arbeidsgiver, men har til gode å finne veien til nettmaskene. Muto står oppført med kun totalt 228 minutter med spansk fotball, og har kun startet tre kamper. Spissen har på det meste fått 76 minutter, for klubben som kun har scoret seks ganger på ni ligakamper. Klubben ligger i øyeblikket på en 16.-plass. Muto vil ha ett år igjen av kontrakten når han returnerer til Tyneside etter sesongen.

 

Lewis Cass – Hartlepool United

Forsvarspilleren er utlånt til Hartlepool, som spiller i National League. Cass har der spilt seks ligakamper og én FA-cupkamp som høyreback.

 

Elias Sørensen – Almere City

Dansken tilbringer denne sesongen på nivå to i Nederland, hvor han representerer Almere City. Spissen har der spilt fire av seks mulige kamper for klubben som troner øverst med åtte seiere og tre uavgjorte oppgjør. Sørensen står med to mål, som har fordelt seg over de to siste oppgjørene som spissen deltok i. Forrige sesong var av det skuffende slaget, hvor han kun noterte seg for én scoring på til sammen 16 opptredener for henholdsvis reservelaget og Carlise United (League Two).

 

Jack Young – Tranmere Rovers

Den unge midtbanespilleren tilbringer denne sesongen på nivå fire i England. Young har vært i aksjon i tre av seks mulige ligakamper for klubben, hvorav han har startet og fullført to av disse.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login