Det kan bli dyrt å sparke Pardew

Oppdatert: 01. October 2014

Er det økonomi som er grunnen til at Pardew fortsatt er manager?

Med lang kontrakt melder britiske medier at det kan koste millioner med pund å kvitte seg med Alan Pardew. Etter tapet mot Southampton skrev Newcastle-avisen The Chronicle at klubben må betale Pardew kompensasjon for de fem årene han har igjen i kontrakten sin. Det har vært spekulert i at Newcastle hadde en klasul i kontrakten som gjorde en sparking av Pardew billigere, men lokalavisen mener altså at klubben ikke har det.

The Chronicle skriver også at Pardews støtteapparat med assistent John Carver, Steve Stone og keepertrener Andy Woodman er under like lang kontrakter. En sparking av Pardew vil dermed bli ekstra dyrt siden man sannsynligvis må bytte støtteapparatet i tillegg.

Mange supportere viste hva de mente mot Stoke

Mange supportere viste hva de mener om Pardew mot Stoke

Tabloide Daily Mail mener på sin side at det finnes en klausul for sparking av Pardew. Imidlertid vil ikke en sparking koste lite av den grunn. Summen man må ut med er i følge hovedstadsavisen 5 millioner pund og med dagens valutakurser er det over 50 millioner kroner. En slik sum utgjør rundt halvparten av overskuddet man sist presenterte for 2012/13-sesongen.

Da Sam Allardyce ble sparket i 2008 kostet det klubben 4,6 millioner pund i følge regnskapstallene. Kevin Keegans avgang skal ha kostet over 5 millioner pund. Slik summer vil uten tvil være av betydning for klubben, men samtidig koster også en svak tabellplassering millioner av pund.

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login