David Concha førstemann inn?

Oppdatert: 28. May 2015

ChronicleLive melder at David Concha har vært på omvisning på St. James’ Park, i forbindelse med en potensiell overgang.

18-åringen, som for tiden spiller for Racing Santander i Segunda Division (nivå 2) i Spania, skal visstnok ha tilbudet om en overgang til Newcastle United. Concha er en offensiv midtbanespiller, og skal etter sigende være tilgjengelig for drøye £2mill. Og etter suksessen Ayoze Perez har hatt siden overgangen fra Tenerife sist sommer, skal Newcastle ha fortsatt å speide etter gull på spansk nivå to.

Men David Concha, som også kan spille spiss, eller ute på kanten i 4-2-3-1, er ansett som en av Spanias mest lovende unggutter, og har flere beilere. Både Real Betis (som rykket opp fra Segunda i år) og Valencia skal være interesserte i den unge spanjolen.
Concha skal ha besøkt klubben før det ble avgjort hvilken divisjon vi spiller i neste sesong. Nå som Newcastle overlevde den spennende seriefinalen, vil klubben være mer attraktiv for nye spillere. Samtidig så vil det være vanskeligere for unge talenter som Concha å spille seg inn på laget, så han må veie alternativene sine nøye. Men hvis man skal bruke Ayoze som målestokk, kan det være muligheter for David Concha også.

Med to kamper igjen av Segunda, er Racing Santander kun over streken på målforskjell. Når man ser på de resterende kampene, er det også en vanskelig oppgave for klubben fra Cantabria. Men det største problemet for Racing Santander, er økonomien! Den er faktisk så dårlig, at selve eksistensen til klubben er truet. Gjelden er såpass stor, at de er under press fra myndighetene til å selge spillere, og Concha er en av klubbens siste verdifulle “eiendeler”.

Vi har også blitt linket til den lovende spanjolen før, i januar i år. Da var det snakk om at Concha skulle bli Newcastle-spiller, og lånes ut igjen til Santander med ut sesongen. Men som vi alle vet, ble ikke det noe av. Men Newcastle har, til både glede og sorg for fansen, vist at de er tålmodige i forhandlinger. Enten skjer det på Newcastles premisser, eller ikke i det hele tatt. Og nå kan vi altså begynne å nærme oss vår klubbs prinsipper i denne overgangen.
Men siden januar-vinduet stengte, har David Concha vært bortimot fast på laget, og i all hovedsak spilt på høyre kant i en 4-2-3-1 formasjon, og scoret 3 ganger.

Man kan vel ikke akkurat si seg fornøyd med hva vingene til Newcastle har prestert denne sesongen. Remy Cabella har slitt med å tilpasse seg den engelske fotballen, Yoan Goffran har vært langt under den standarden man bør forvente av en PL-spiller, Rolando Aarons og Gabriel Obertan har begge slitt voldsomt med skader, og lillebror Ameobi  har heller ikke overbevist. Så selv om vi nok ikke skal tro at Concha skal briljere på vingen hvis han signerer, er det lov å håpe på bidrag fra spanjolen.

Concha har totalt spilt 33 kamper denne sesongen, og står med 5 mål. Han debuterte for klubben fra fødebyen som 17-åring, og har spilt 3 kamper for Spania U19 (alle treningskamper, i november 2014).

 

Det at vi prøver å knytte til oss David Concha, beviser at vi fortsetter å sende Graham Carr rundt i Europa for å speide i de mindre populære ligaene for å finne talenter til en billig penge. Concha passer filosofien til klubben godt, og vi får bare håpe at PL-status, omvisningen og en samtale med Ayoze Perez bikker avgjørelsen i vår favør!

NewUtd følger saken videre, og oppdaterer hvis det skulle skje noe!

You must be logged in to post a comment Login