Cissé vil til Russland

Oppdatert: 02. February 2014

Papiss Cissé skal være svært nære en overgang til russiske Rubin Kazan.

Da Papiss Cissé kom til Newcastle fra Freiburg for ganske nøyaktig to år siden, kostet han mer enn 90 millioner kroner. Sammen med landsmannen Demba Ba bidro han til at Newcastles angrepsduo var blant ligaens mest fryktede. Etter å ha skåret vinnermålet i debuten ble Cissé raskt en publikumsyndling, og han skulle vise seg å være et knallkjøp. The Magpies endte sesongen på en overraskende femteplass, hvilket senegaleseren bidro sterkt til med sine 13 mål på like mange kamper.

 

De foregående 18 månedene har imidlertid vært et ordentlig tilbakesteg i Cissés karrière. Lagets nummer ni spilte i 2011/12-sesongen hele 47 kamper, suverent flest på laget. Med nesten fire ganger så mange kamper som sesongen før, endte han også denne sesongen med 13 mål. Spisskollega Ba skåret til sammenlikning like mange på sine 22 kamper før han ble solgt til Chelsea.

 

Som et resultat av de dårlige prestasjonene har Cissé slitt med lite spilletid denne sesongen. Av de 15 ligakampene han har spilt har bare seks vært fra start, og kun én gang har spissen funnet veien til nettmaskene. Målet kom i tillegg på en straffe han fikk ta utelukkende for å få en slutt på måltørken. Utover i sesongen har Cissé dessuten havnet bak Shola Ameobi i kampen om spissplassen. Lånet av Luuk de Jong i januar skal ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over for 28-åringen, og nå skal han altså ha ytret et ønske om å få dra fra klubben.

 

Newcastle har som kjent ikke kommet spesielt godt ut av årets januarvindu. På en ellers kjedelig deadline day var Cissé den eneste spilleren det var knyttet usikkerhet til. Ryktene skulle ha det til at senegaleseren ville bli inkludert i en byttehandel med Freiburg for å sikre seg de Jong, men det ble altså ikke noe av. På deadline day var måljegeren ønsket av tyrkiske Trabzonspor, og et tilbud skal også ha kommet på bordet. Hovedpersonen selv var imidlertid ikke spesielt interessert i å flytte til Tyrkia, og avtalen gikk derfor i vasken.

 

Da kalenderen viste lørdag virket det altså som om senegaleseren skulle få slite benken i ytterligere et halvt år. Interesse fra russiske Rubin Kazan kan imidlertid tyde på noe annet. Det russiske overgangsmarkedet er ennå åpent i tre uker til, og Kazan-laget skal være villige til å betale de 90 millioner kronene Newcastle har bedt om. På Twitter går ryktene om at kontrakten allerede har blitt undertegnet, men ingen troverdige kilder støtter oppunder disse påstandene.

 

I perioden 8. februar – 24. mars åpnes for øvrig mulighetene for å låne ut spillere til lavere engelske divisjoner. Dette kan bli aktuelt for spillere som Dan Gosling og Gabriel Obertan. Dersom skadetiden ikke blir for lang kan også Gaël Bigirimana fullføre sesongen i en Championship-klubb.

You must be logged in to post a comment Login