Amanda Staveley – vår nye eier?

Oppdatert: 19. October 2017

Det siste døgnet har ryktene blitt mer intens om at den rike britiske kvinnene skal være svært interessert i å kjøpe Newcastle United, hvor noen melder at et bud allerede er lagt inn.

Sent onsdag kveld ble det meldt fra normalt sett sikre kilder som Reuters og Financial Times, at Amanda skal være klar til å by £300 millioner for å ta over klubben fra Mike Ashley. Det er usikkert om hun vil stå for kjøpet selv, eller gå sammen med sin gruppe av investorer kalt PCP – en blanding av finansielle muskler fra Kina og Midtøsten.

Torsdag morgen melder også Daily Mail det samme. Det litt mer spekulative britiske avisen melder at Staveley skal ha lagt inn et bud på £300 millioner – hvor det også skal være lagt av samme sum til spillerkjøp (!). Om dette stemmer skal Rafa få noen morsomme overgangsvinduer fremover.

Likevel er det fremdeles kun rykter, og en avtale vil nok ta tid før den er i boks. Det er heller ikke usannsynlig at det er noe hold i ryktene, da Ashley selv gjerne vil lekke slikt til media for å få mer konkurranse om kjøpet av klubben. Ashley skal verdsette Newcastle United til rundt £400 millioner. 

Hvem er Amanda Staveley?

Staveley er en 44 år gammel kvinne fra Yorkshire, som har en ganske sterkt nettverk med investorerer i Midtøsten. Hun skal også ha vært sterkt delaktig i oppkjøpet av Manchester City i 2009. Med andre ord, så har hun erfaringer og suksess med kjøp av fotballklubber tidligere.

Det sies at Staveley er Liverpool-supporter, og egentlig har vært ute etter å kjøpe klubben fra Anfield, men at en prislapp på 3-4 ganger så mye som Newcastle gjør at United ser ut som en bedre deal.

Amanda representerer også en gruppe av private investorer fra Midtøsten og Kina, som skal være god for store pengesummer. Hun skal ha opparbeidet seg disse kontaktene gjennom en årrekke, og fungere som en finansiell rådgiver for flere store investorer.

 

You must be logged in to post a comment Login