Breaking: Ki er klar

Oppdatert: 29. June 2018

Fredag ettermiddag kom det nyheter om at Ki Sung-yueng hadde hatt medisinsk undersøkelse hos Newcastle. Bare timer etter at Lee Ryder kom med nyhetene på twitter, er den Sør-Koreanske landslagskapteinen klar.

Midtbanespilleren med en fortid i Sunderland kommer gratis til Newcastle 1.juli, etter at kontrakten hans med Swansea går ut, såfremt alt papirarbeidet med visa går i orden. Noe det er ventet at det gjør.

Rafa Benitez sa dette om vår nye spiller:

Det er en glede å ønske Ki velkommen til klubben. Han har masse erfaring fra Premier League og landslagsfotball, og det var en enkel avgjørelse nå vi fikk muligheten til å signere han.

Han er kaptein for Sør-Korea, en flott fyr, og han vil bli et nyttig signering for laget.

Nysigneringen hadde følgende å si til nufc.co.uk:

Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten. Jeg ble alltid gledelig overrasket når jeg kom til St. James’ Park for å spille mot Newcastle – det er en fantastisk atmosfære og lidenskapen fra fansen er en fantastisk støtte til spillerne.

Alle vet hvor stor denne klubben er, så jeg ser virkelig frem til å spille med mine nye lagkamerater og for supporterne.

 

Han startet karrieren i FC Seoul, før han gikk til Celtic i januar 2010. I sine 2,5 år der, vant han SPL før ferden gikk videre til Swansea i august 2012.
Sommeren etter dro han på utlån en sesong til Sunderland, hvor han hjalp dem å unngå nedrykk.

Ki har vært i Russland og spilt VM i sommer, hvor han fikk med seg 2 kamper. Han har totalt 104 landskamper for Sør-Korea, og ligger dermed på 10.plass på adelskalenderen over antall spilte landskamper. Han har også 10 mål for landet sitt.

 

PS: Dette er også en skap-lansering av den nye drakten vår, for Ki har nemlig på seg hjemmedrakten for 2018/19-sesongen.

You must be logged in to post a comment Login