Mye skjer i kulissene

Oppdatert: 04. July 2018

Det er ventet store utskiftninger i spillerstallen denne måneden.

Flere overganger skal være på et avansert stadium. Ifølge rapportene jobbes det hardt med å rekruttere spillere. Imidlertid ser det ut til at det spillersalgene som først kommer til å bli realisert. Her følger en liste over Newcastles aktivitet på overgangsmarkedet.

Spillersalg
Mikel Merino har en utkjøpsklausul i kontrakten sin som ifølge rapportene skal være på rundt 10 millioner pund. Spilleren ønsker å forlate klubben, og det ser ut som at det bare er et tidsspørsmål før spanjolen vinker farvel til Tyneside og Newcastle United. En overgang til Real Sociedad skal være like rundt hjørnet. Den spanske klubben skal ifølge rapportene være klar til å aktivere utkjøpsklausulen.

Sky Sports meldte i dag at Fulham og Newcastle skal ha kommet langt i forhandlingene om en overgang for Aleksandar Mitrovic. Serberen ønsker å spille kommende sesong for The Cottagers, og Benitez ønsker også å kvitte seg med spilleren. Det skrives at overgangen kommer til å koste London-klubben omkring 20 millioner pund.

Chancel Mbemba skal også nærme seg en overgang bort fra klubben. Det er Porto som skal stå fremst i køen for øyeblikket. Ifølge troverdige Mais Futebol dro Mbemba til Portugal for å komme til enighet om sine personlige betingelser med den portugisiske storklubben. Klubbene skal ikke stå langt fra hverandre, og det ryktes at Newcastle vil dra inn omkring åtte millioner pund for midstopperen.

Rapportene om at Newcastle skal være interessert i å selge Matt Ritchie har skutt fart denne uken. Det skrives at Stoke skal være villig til å betale 15 millioner pund for den populære vingen. Ryktene skal ha det til at spilleren selv er positiv til å flytte på seg. The Chronicle melder imidlertid at klubbene ikke er enige om en overgangssum, og at Newcastle bare kommer til å selge om de først har en erstatter på plass.

Spillerkjøp
Her er det mye som har skjedd den siste uken, og rapportene er temmelig positive.

Det er svært gledelig å lese at Kenedy selv ønsker å returnere til Newcastle denne sesongen. Chelsea skal på sin side være villige til å selge spilleren. The Chroncile, Sky Sports og diverse andre troverdige kilder melder at klubbene er i dialog. Benitez har vært tydelig overfor Newcastle-ledelsen at Kenedy står øverst på overgangslisten hans. Tanken om å hente spilleren tilbake på lån med opsjon på å gjøre overgangen permanent ved sesongslutt er en mulighet som skal være oppe til diskusjon. Samtidig forhandles det om et direkte spillerkjøp. Grunnet den uklare managersituasjonen i Chelsea, har det vært noe opphold i forhandlingene. The Chronicle hevder at klubbene har vært i dialog helt siden april om Kenedy.

Newcastle skal også være i dialog med Crystal Palace om en mulig retur for Andros Townsend. Klubben var tidlig ute med å melde sin interesse i dette overgangsvinduet, men trakk seg umiddelbart tilbake da beskjeden var at vingens prislappen var latterlig høy. Pipen skal ha fått en annen lyd den siste tiden, og klubbene er i forhandlinger. Det skal ikke være snakk om «enten Kenedy eller Townsend». Benitez ønsker å hente begge kantspillerne tilbake til klubben. Dette skal være grunnen til at klubben vurderer å kvitte seg med Ritchie.

På spissplassen er det særlig to navn som virkelig skal står på blokken til Benitez. Både Nices Alassane Plea (25) og West Bromwichs Salomon Rondon (29) forhandles det om. Førstnevnte skal klubben allerede ha fått et bud avslått på. Sky Sports og The Chronicle er ikke enige om prisen, men mediene er enige om at Newcastle har fått et bud avslått på spissen. Rondon har en utkjøpsklausul på 16,5 millioner pund. Det er usikkert om Newcastle ønsker å hente begge spissene eller bare én av dem. The Chronicle har iallfall tidligere meldt at klubben kommer til å høre på tilbud på Joselu og Adam Armstrong i sommer. Benitez ønsker i utgangspunktet å beholde Gayle, men et høyt bud på spissen vil angivelig likevel resultere i et salg av spissen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login