Bournemouth-ving på vei

Oppdatert: 30. June 2016

Det er forventet at Matthew Ritchie (26) signerer i løpet av de neste 24 timene, og skotten skal etter planen ankomme Newcastle torsdag formiddag.

Det skjer svært mye på overgangsfronten for Newcastles vedkommende i disse dager. Den belgiske målvakten Matz Sels har allerede sluttet seg til The Magpies, mens en offentliggjøring av kjøpet av Palace-spissen Dwight Gayle skal være like rundt hjørnet. Også Townsend og Krul linkes bort til henholdsvis Palace og Middlesbrough, hvorav det er særlig trøkk i førstnevnte overgangsrykte. Nå skal nevnte Matthew Ritchie etter alle solemerker å dømme bli Newcastle-spiller innen svært kort tid.

Playmaker og målscorer

The Chronicle melder at Newcastle og Bournemouth er enige om overgangssum, som ryktes å være et sted mellom ti og tolv millioner pund. Det er også ventet at Ritchie vil få betraktelig mer å rutte med som Newcastle-spiller, slik at herremannens personlige kontrakt ikke vil være et hinder for den forestående overgangen.

Ritchie scoret fire mål og hadde seks målgivende på 37 kamper i sin og klubbens debutsesong i Premier League. I 14/15-sesongen ble det overbevisende 15 mål og 17 assists på vingen i Championship, noe som ikke overraskende ble kronet med en plass på årets lag. Han kan for øvrig vise til prisen for årets spiller i League One og League Two, i henholdsvis 2013 og 2012. Det virker som at Newcastle er svært nær ved å hente en spiller som har alle forutsetninger for å gjøre en braksesongen i Championship.

Townsend-erstatter?

Den 26 år gamle skotten er venstrebeint, og kan spille på begge kantposisjonene. Det store spørsmålet Newcastle-fansen nå kommer til å sitte med, er hvorvidt Ritchie er ment å erstatte Townsend på høyrevingen, eller om Benitez faktisk håper å beholde begge spillerne. Flere aviser melder at Palace skal ha aktivert klausulen i sistnevntes kontrakt, slik at det nå skal være opp til spilleren selv å avgjøre sin egen skjebne. Det ferskeste på den fronten er at Benitez skal ha et stort ønske om at den tidligere Spurs-spilleren forblir på Tyneside, og skal ifølge The Chronicle at nye samtaler mellom Newcastle og spilleren skal finne sted i disse dager. Således synes Benitez i utgangspunktet å ha Ritchie og Townsend i Newcastle.

Fansen gjør også alt de makter for å overbevise Townsend om å bli værende i Newcastle, og har startet trenden #stayandros på sosiale medier.

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

You must be logged in to post a comment Login