Benitez klar for tre nye år

Oppdatert: 25. May 2016

Rafa Benitez har blitt enig med Newcastle om å fortsette managerkarrieren i klubben.

Nyheten om at spanjolen er klar kom onsdag, etter flere dager med spekulasjoner og påstander om hvorfor han ikke har signert en forlengelse av kontrakten. Ifølge flere britiske aviser er nå en tre år lang kontrakt i havn, og Benitez har satt pennen på papiret.

Nedrykket til Championship har naturlig nok vært et av punktene som har gjort forhandlingene tidkrevende. I tillegg skal manageren ha krevd full kontroll på overgangsfronten, noe som blant annet medførte at Graham Carr forlater Newcastle onsdag, etter mange år som sjefsspeider i klubben. Dette skal ha vært avgjørende for å gi Benitez kontrollen han ønsket på overgangene, og det ble tidligere denne måneden klart at Carr ikke ville få forlenget tillit.

LES OGSÅ: Dette er Rafa Benitez

Det er ventet at Benitez’ avtale vil få flere følger i dagene som kommer. Blant annet vil spanjolen trolig presentere hvem han vil ha med seg i sitt trenerteam i løpet av kort tid. Flere av spillerne er i tillegg ventet å ta en avgjørelse om hvorvidt de skal be om en overgang eller ikke, nå som manageren er klar. I tillegg vil spanjolen selv ta en gjennomgang av Newcastles utlånte spillere, for å se hvem av dem han ønsker å ha med videre.

56 år gamle Benitez skal i løpet av den siste uken ha hatt flere samtaler med eier Mike Ashley, for å bli enig om formalitetene i den nye kontrakten. Men ifølge Sky Sports har kontakten mellom de to vært minimal frem mot sesongslutt, og den første samtalen ansikt til ansikt skal ikke ha vært gjennomført før etter Newcastles brakseier mot Tottenham, en kamp som endte 5-1.

LES OGSÅ: Rafa med åpent brev til fansen

Benitez uttalte etter kampen at han var smigret, glad og overveldet over støtten han har fått fra supporterne. En støtte som etter alt å melde har fortsatt etter sesongslutt, og vil holde frem i tiden inn mot neste sesong.

Toon Army Norway ønsker Benitez velkommen med åpne armer. In Rafa we trust!

LES OGSÅ: Kluivert vil hjelpe Benitez

You must be logged in to post a comment Login