7 viktige punkter for Benitez

Oppdatert: 27. May 2016

Newcastle United har gjort en kjempejobb med å sikre seg Rafa Benitez. Men man kan ikke hvile på laurbærene allikevel. Det er fortsatt mye jobb å gjøre for spanjolen. Her er noen punkter.

Signere spillere med erfaring fra Championship

En spiller Newcastle har blitt linket ganske kraftig til den siste tiden, er Fulhams Ross McCormack. Den skotske spissen klarer ikke å slutte å score mål i posisjonen som dyptliggende angriper. Skotten er en spiller som kan være en ideell signering for Benitez’s foretrukne 4-2-3-1.

En annen spiller som kan være aktuell, er Brighton & Hove Albion’s Beram Kayal. En god midtbanespiller med gode taklingsferdigheter. Skulle vi miste Cheick Tiote i sommer, kan israeleren være en god erstatter.

En venstreback er en posisjon Newcastle har slitt med en god del sesonger, og skulle Hull City feile i play-off-finalen, kan Andrew Robertson seile opp som en mulig løsningen på problemet.

Benitez ønsker å anskaffe seg spillere som kan minimalisere kultursjokket det er å spille i Championship for de utenlandske spillerne i klubben, men allikevel ha en solid startellever. Han har sagt han tror Norwich City kommer til å kjempe i toppen, med sine mange britiske spillere, og undervurderer ikke Aston Villas potensial med nye eiere. Han er likevel fast bestemt på å lede Newcastle helt til topps.

Med Graham Carr ute av sin ganske så mektige stol som sjefspeider på St. James’ Park, vil vi nok få en endring av politikken på overgangsmarkedet. Karakteren til en spiller, kan bli lagt mer vekt på enn fancy fotarbeid, samt at den mye omtalte 26-årsgrensen blir kastet ut av vinduet for å få inn litt erfaring.

Ekstrem oppussing

Newcastle’s treningsanlegg, i Bentons forstad, trenger en oppussing. Benitez skulle kanskje fått litt hjelp av den britiske versjonen av “Extreme Makeover, home edition”.
Sammenlignet med Middlesbroughs og Sunderlandss treningsanlegg, fremstår Benton som trang, utdatert, utslitt og ikke akkurat nyskapende. Området er stort nok til en drastisk oppgradering, og planene har vært der tidligere uten å bli gjennomført. Snakk om et nytt anlegg ved Woolsington Hall har så smått kommet opp. Lokalisert i de grønne engene ved flyplassen i Newcastle, var det i utgangspunktet tiltenkt som lagets hovedkvarter av Sir John Hall, men står fortsatt uutviklet.

Noen av de gamle planene kan fort bli hentet frem, og sørge for et nymoderne anlegg med et femstjerners luksushotell i nærheten, i likhet med Middlesbroughs samarbeid med Rockliffe Hall i nærheten av Darlington? De fleste Newcastle-spillerne bor ikke mer enn 10 minutter med bil unna Woolsington, så det ville nok vært populært blant dem også.

Behold eller selg

Benitez ønsker selvsagt å beholde sine beste spillere etter nedrykket, men kan fort finne ut at det kan bli vanskelig. Klubben har en del landslagsspillere, og Sissoko, Wijnaldum og Janmaat virker som de har lyst å finne andre klubber i sommer, men kommer ikke til å forlate klubben før sjefene er fornøyde med hva man får for dem.

Derimot kan det bli enklere å beholde Mbemba, Anita, Lascelles, Colback, Dummet, Mitrovic og Perez, som sammen med de riktige signeringene kan vise seg å bli et slagkraftig lag på nest øverste nivå. Samtidig har vi spillere som Adam Armstrong, som kommer tilbake etter en meget god sesong i Coventry i League One, og Kevin Mbabu som ser ut til å signere ny kontrakt nå som Rafa er klar.

Forbedre kjemien i garderoben

Den forferdelig taklingen Aleksandar Mitrovic hadde på Tottenhams Kyle Walker, som førte til utvisning for serberen, kom som en påminnelse om de negative sidene til spissen. Benitez har en stor jobb med å gjøre for å få skikk på gemyttene til kraftspissen.

Under forrige sesong var garderoben i Newcastle delt, med en stor del franske spillere som formet sin egen gjeng. Det hjalp på at Benitez kan snakke litt fransk, men å selge spillere som Tiote, Cisse og Sissoko kan kanskje hjelpe litt på balansen.

Fabriccio Coloccini, midtstopperen er nærmest kronisk skadet, har igjen ett år av kontrakten med en lønn på £60.000 i uka. Han virket ulykkelig forrige sesong, og kan ikke sies å ha hjulpet McClarens sak i særlig stor grad. Kan det lønne seg å kjøpe han ut av kontrakten? Det må i alle fall vurderes.

Full gjennomgang av den medisinske avdelingen

Newcastle var i bunnstriden i store deler av forrige sesong, men det er likevel en tabell de har toppet med klar margin: Skadetabellen. Det har faktisk hendt at laget har hatt en hel ellever på skadelista, noe som førte til at både McClaren og Benitez manglet blant annet en venstreback i svært viktige kamper. Det som skaper mest hodebry, er at de fleste av disse skadene er muskel- og leddskader. Newcastles spillere pådrar seg langt flere hamstringskader enn slagskader oppstått i dueller. Da er det kanskje ikke så rart at vår spanske manager ønsker en full gjennomgang av den medisinske avdelingen.

Rolando Aarons, vår talentfulle ving, fikk folk til å åpne øynene i serieavslutningen mot Tottenham, men er et godt eksempel på de problemene som finnes i klubben. Hans utvikling har nemlig blitt plaget av en mengde hamstringskader, noe som har satt en av klubbens største talenter på sidelinjen i store deler av forrige sesong. Kevin Mbabu, som har fått mye skryt denne sesongen når han har spilt, har også tilbragt langt mer tid på fysioterapeutens benk enn på banen. Steven Taylor, hvis kontrakt går ut i sommer, og Massadio Haidara kjenner også bedre til behandlingsbenken enn gressmatta på treningsanlegget.

Benitez har lagt merke til at en stor del av grunnen til at Sunderland overlevde i Premier League, var evnen til å stille en friskt lag, og mangelen på mykt-vev-skader (muskler og ledd).

Friske opp akademiet

Både U21 og U18-laget slet stort forrige sesong, noe som påpekte mangelen på unge spillere som banker på døra til førstelaget. Benitez gjorde store forandringer i akademiet til Liverpool med påfølgende suksess, og er lysten på å gjennomføre lignende topp-til-tå-forandringer i både speider- og trenerapparatet til de yngre spillerne. Dersom spanjolen lykkes med dette, kan det bli noe av det viktigste som har skjedd for klubbens framtid på mange år.

Hjemmelekser

Det er ikke bare skolebarn som har lekser. Suksessfulle voksne gjør også sin versjon av hjemmelekser, og det samme gjelder i fotballen. I championship møter man mange forskjellige lag og mange spillere som ikke våre menn har hørt mye om.

Benitez har erfaring fra nivå to etter å ha rykket opp med både Extremadura og Tenerife tidlig i sin managerkarriere.

– Uavhengig av om det er Premier League eller Championship, en treners jobb er stort sett den samme, har Rafa sagt. Han har til og med påpekt at han skal se play-off-finalene, og analyserer motstanderne grundig, uavhengig om det er David Wagners lite-versjon av Klopps velkjente gegenpressing i Huddersfield, Brentfords nøye analyser, eller sirkuset Massimo Cellino har skapt i Leeds, noe som får Mike Ashley til å likne litt mer på en helgen.

You must be logged in to post a comment Login