Åtte spillere ut, bare to inn hittil

Oppdatert: 01. July 2014

Idag åpner overgangsvinduet, og etter å ha kvittet seg med åtte spillere allerede trenger Newcastle nytt blod. Her får du oversikten over spillerstallen per 1. juli.

Av de 26 spillerne som spilte PremierLeague-kamper sist sesong er fem allerede borte. Shola Ameobi er frigitt (Hull skal være interessert). Loic Remy har avsluttet sitt lån og returnert til QPR. Luuk De Jong har avsluttet sitt lån og returnert til Borussia Mönchengladbach mens Dan Gosling er frigitt og har skrevet under for Bournemouth. I tillegg forsvant Yohan Cabaye til PSG allerede i januar.

Tre av spillerne som var på lån er også borte. James Tavernier har signert for Uwe Röslers Wigan etter å ha imponert i Rotherhams opprykkssesong i League 1. Conor Newton har på sin side signert for Rotherham etter å ha vært i skotske St. Mirren. Og i formiddag kom den ikke spesielt overraskende meldingen om at Romain Amalfitano går til Dijon etter fjorårets lån.

38 på kontrakt

Den velrennomerte nettsida nufc.com har laget følgende oversikt over de 38 spillerne som er på kontrakt, og hvilket år kontrakten deres går ut:

2015: Hatem Ben Arfa, Ryan Taylor, Samuel Ameobi, Lubomir Satka, Jak Alnwick, Remie Streete, Jonas Gutierrez.

2016: Fabricio Coloccini, Davide Santon, Mike Williamson, Rob Elliot, Sylvain Marveaux, Gabriel Obertan, Steven Taylor, Shane Ferguson, Haris Vuckic, Kevin Mbabu, Alex Gilliead, Mehdi Abeid.

2017: Yoan Gouffran, Gael Bigirimana, Cheick Tiote, Paul Dummett, Tim Krul, Vurnon Anita, Papiss Cisse.

2018: Mapou Yanga-Mbiwa, Massadio Haidara, Mathieu Debuchy, Curtis Good.

2019: Moussa Sissoko.

Ukjent kontraktslengde: Adam Armstrong, Olivier Kemen, Rolando Aarons, Freddie Woodman, Adam Campbell, Ayoze Perez, Jack Colback.

Bare to inn

Manager Alan Pardew har tidligere antydet at han vil kvitte seg med Hatem Ben Arfa, Sylvain Marveaux, Gabriel Obertan og Mapou Yanga-Mbiwa. Jonas Gutierrez, Shane Ferguson, Mehdi Abeid og Haris Vuckic var alle på ulike lån sist sesong, og inngår neppe i framtidsplanene. Det store spørsmålet er hvem som gjør det.

To signeringer er i boks. Sunderlands midtbanespiller, og venstreback (som vi har tre av fra før av), Jack Colback kom på en fri overgang. Det var særdeles lite populært i Sunderland, og gjør ikke forholdet til rivalene noe særlig bedre. Den 20-årige spissen Ayoze Perez ble hentet fra den spanske 2. divisjonsklubben Tenerife, men er vel i utgangspunktet tiltenkt en plass i utviklingsstallen.

Hvordan spillerstallen blir seende ut ved seriestart er umulig å si. Det kan fort komme bud på VM-deltagerne Mathieu Debuchy, Moussa Sissoko og Tim Krul, og da må Ashley og Pardew finne fram gullkortet og komme seg ut på shopping. Fire-fem signeringer ble antydet i vår, behovet kan fort bli mange flere.

 

You must be logged in to post a comment Login