Argentinsk spiss på vei inn

Oppdatert: 01. August 2014

Shakhtar Donetsk-spissen Facundo Ferreyra ryktes å være nære en overgang til Newcastle. Det er snakk om et lån med opsjon på kjøp.

Alan Pardew har vært klar på at han ønsker å forsterke angrepsrekken i sommer. Ayoze og Riviere ble hentet i henholdsvis juni og juli, og nå er det 23-årige Ferreyra som snart skal være klar for klubben.

Argentineren var en av seks Shakhtar-spillere som nektet å reise tilbake til Ukraina på grunn av urolighetene øst i landet etter en treningsleir i Europa. Det ryktes at Newcastle må ut med to miliioner euro for låneoppholdet ut sesongen, mens overgangen kan gjøres permanent mot ytterligere åtte millioner euro.

Ferreyra begynte karrieren i Banfield, hvor han scoret 15 mål på 64 kamper. Turen gikk deretter til den argentinske storklubben Velez Sarsfield, der det ble 16 mål på bare 22 kamper. Prestasjonene ble ikke oversett, og Shakthtar sikret seg spissen for drøye syv millioner euro for et år siden. Seks mål på 13 kamper ble det for ukrainerne, som både vant den hjemlige ligaen og deltok i Champions League forrige sesong.

You must be logged in to post a comment Login