Pardew henter hjem keepertrener

Oppdatert: 31. July 2015

Kun to dager etter at hans sønn, Freddie, ble sendt på utlån, melder Newcastle på sin offisielle hjemmeside at keepertrener Andy Woodman slutter seg til Crystal Palace med øyeblikkelig virkning.

Det har vært varme rykter denne sommeren om at Alan Pardew har hatt et sterkt ønske om å hente keepertreneren til Crystal Palace. Spekulasjonene om at Woodman var i ferd med å bli gjenforent med Crystal Palace-manageren ble brennhete da Karl Darlow og Rob Elliot måtte stå alene for oppvarmingen til onsdagens kamp mot York City.

– Trist å forlate Newcastle
På Tyneside ble 43-åringen værende i nesten fem år. Dermed er den siste skikkelsen i trenerteamet fra Pardews tid i klubben forsvunnet. Keepertreneren er sitert med følgende utsagn på Newcastles offisielle hjemmeside:

– Det har vært en ære å jobbe for Newcastle United. Jeg har virkelig nytt mine fem år i Nord-Øst. Jeg og familien min elsker byen og regionen som har blitt vårt hjem.

– Det har vært særlig gøy å få jobbe med Tim Krul, og være en del av hans utvikling i klubben til å bli førstekeeper og en fast brikke på landslaget.

– Det er trist å dra, men jeg er også veldig stolt av at min sønn Freddie forblir en del av klubben, og jeg er sikker på at han har en lysende fremtid i Newcastle.

Kjenner Pardew godt
Andy Woodman har vært en trofast mann i Alan Pardews managerkarriere. Den tidligere Newcastle-treneren hentet Woodman til West-Ham på tampen av sin periode i klubben. Videre klarte han å lokke med seg Andy til Charlton Athletic. De ble igjen gjenforent da Pardew fikk managerjobben i Newcastle i desember 2010. Alan og Andy har også en felles fortid som lagkamerater i Crystal Palace.

I motsetning til Pardew, står Woodman ikke oppført med noen obligatoriske kamper for A-laget til Crystal Palace. Likevel var han reservekeeper i klubben i perioden 1989-1994. For øvrig hadde Andy hele sin ungdomskarriere i London-klubben.

Newcastle-kjenning som erstatter?
Det store spørsmålet er nå hvem som kommer til å erstatte Andy Woodmans oppgaver i klubben. The Chronicle lanserer fem kandidater som den lokale avisen mener er særlig aktuelle for jobben. Tre av dem er de tidligere Newcastle-keeperne Pavel Srnicek, Eric Steele og Steve Harper. De to øvrige er Simon Smith og John Burridge, som begge har en fortid som keepertrener for The Magpies, under henholdsvis Sir Bobby Robson og Kevin Keegan (hans første periode i klubben).

You must be logged in to post a comment Login