En oppdatering på våre utlånte menn

Oppdatert: 07. September 2015

Seks Newcastle-spillere er for øyeblikket utlånt til forskjellige klubber. Framtiden for utlånte spillere er ofte nokså usikker. Her får du en oppdatering på hvordan de gjør det for sine respektive klubber, og hvordan deres framtidsutsikter på Tyneside ser ut.

Selv om Newcastle hentet fem nye spillere i sommerens overgangsvindu, sendte klubben hele seks spillere ut på lån. Noen av dem er utlånt for å få mer erfaring, og for å få regelmessig spillertid, mens noen er utlånt simpelthen fordi de ikke passer inn i Steve McClarens planer for klubben.

Fem av våre utlånte menn befinner seg fortsatt i England, men er fordelt over både Championship, League One og League Two. Marseille er den eneste utenlandske klubben som har klart å sikre seg en låneavtale med “the Magpies”, etter at Remy Cabella fant veien tilbake til hjemlandet.

Her følger rapporter på hvordan våre utlånte menn gjør det hos sine midlertidige klubber, og hvorvidt de har en framtid i svart og hvitt.

 

Adam Armstrong – Coventry City

Kamper: 5

Mål: 5

Assister: 0

Det faktum at Armstrong kun har vært hos de lyseblå fra West Midlands i noen uker, men allerede har mottatt League One Player of the Month-prisen, sier sitt om 18-åringens form. Fem mål på fem kamper har allerede gjort Armstrong til en “fan favourite” på Ricoh Arena. To mål i debuten mot Wigan Athletic, etterfulgt av to nye scoringer borte mot Millwall er intet mindre enn imponerende for unggutten. Spissen fant også nettmaskene i 3-2 seieren mot Crewe Alexandra.

Når det kommer til Armstrongs framtid på Tyneside, er nok håpet stort, blant Geordiene, om et snarlig gjensyn på St. James’ Park. Men hans muligheter for en retur til Tyneside avhenger selvfølgelig av mulighetene for å kjempe seg inn i Steve McClarens førsteelever.

Den lokale angriperen er i utgangspunktet på lån resten av sesongen. Samtidig har Adam Armstrong en klausul i utlånskontrakten, som gir Newcastle muligheten til å hente ham tilbake på 24 timers varsel, om det skulle være behov for ham før. Kontrakten inneholder også en klausul som nekter Coventry å bruke Armstrong i Ligacupen. Dette gjør det mulig for McClaren å bruke ham i turneringen om det skulle bli nødvendig.

At vi får se Adam Armstrong i svart og hvitt igjen, er ganske sikkert. Men hvorvidt han har en langvarig framtid på Tyneside, vil kun tiden vise.

Cabella

Remy Cabella – Marseille

Kamper: 2

Mål: 0

Assister: 1

Det er en utbredt oppfatning at Cabellas tid i Newcastle ikke gikk som noen av partene hadde håpet. På 31 kamper scoret han fattige ett mål, og hadde to assister. Noen vil nok påstå at han aldri fikk sjansen til å vise seg fram i sin foretrukne posisjon, men Steve McClaren foretrakk helt tydelig vingen Florian Thauvin foran playmakeren Cabella.

Etter 153 minutter på banen for Marseille har Cabella bidratt med èn assist, altså har han allerede nådd halvparten av det antallet han endte på i Newcastle. Blant Marseille-fansen er han også allerede blitt en populær figur.

Sjansene for en retur til St. James’ Park for Remy Cabella anses som svært små. Marseille har førsterett til å kjøpe midtbanespilleren i neste overgangsvindu, og selv om de ikke skulle benytte seg av den, er det sannsynlig at Newcastle likevel selger ham.

Vuckic

Haris Vuckic – Wigan Athletic

Kamper: 1

Mål: 0

Assister: 0

Så langt i kalenderåret har Wigan hatt intet mindre enn 68 forskjellige spillere i troppen. Haris Vuckic er en av de som har ankommet klubben mest nylig. Selv om det var forventet at sloveneren ville forlate Tyneside for godt i sommerens overgangsvindu, signerte han faktisk en ny ettårskontrakt med Newcastle, før han dro til Wigan. I sin eneste kamp for Lancashire-klubben så langt, ble han byttet ut etter en time, uten å ha imponert nevneverdig.

Det er svært sannsynlig at vi har sett Vickic for siste gang på St. James’ Park. Kontraktsforlengelsen er etter alt å dømme bare en måte for Newcastle å sikre seg penger for sloveneren ved en permanent overgang.

Ameobi

Sammy Ameobi – Cardiff City

Kamper: 2

Mål: 1

Assister: 0

Også Ameobi forlenget sin kontrakt med Newcastle i sommerens overgangsvindu, før han gikk på lån. Sammy signerte en toårskontrakt før han reiste til Wales. Selv om Cardiff-manager Russell Slade snakket om å bruke vingen som klubbens nye nummer 10, har han fortsatt til gode å spille fra start for waliserne. Likevel har Ameobi klart å markere seg med scoring kun tre minutter etter at han entret banen mot Wolverhampton. Nå som Kenwyne Jones er skadet, vil det nok komme flere muligheter for Geordien.

Likt Vuckic, er det lite sannsynlig at Ameobi spiller for Newcastle igjen. Trolig vil også han bli solgt i neste sommers overgangsvindu, selv om han nok selv har et håp om å klare å overbevise McClaren om at han har en framtid i klubben.

Ferguson

Shane Ferguson – Millwall

Kamper: 2

Mål: 0

Assister: 0

For bare en måned siden spilte Ferguson sammen med Newcastle-reservene. Nå spiller han førstelagsfotball i Championship, og er nær ved å kvalifisere seg for EM med det nord-irske landslaget. Likevel har Millwall slitt i sesongåpningen, noe Ferguson håper å kunne bidra med å snu.

24-åringens kontrakt går ut etter inneværende sesong, og det er forventet at hans tid i Newcastle da vil være over. Sannsynligvis forlater han klubben som “free agent” til sommeren.

Woodman

Freddie Woodman – Crawley Town

Kamper: 6

Holdt nullen: 3

Å holde buret rent i 50% av kampene er intet mindre enn imponerende. 18-åringen har en høy stjerne hos Newcastle-fansen, men det har han jammen også fått i Crawley allerede. Hvis formen fortsetter, er det sannsynlig at Woodman vil bli et ettertraktet objekt i kommende overgangsvinduer.

Det forventes at keeperen forlenger sitt låneopphold i Crawley i januar, om ikke i en bedre klubb, men hvis han presterer like godt framover, er det absolutt sannsynlig at vi får se Woodman på St. James’ Park igjen.

You must be logged in to post a comment Login