– Adjø for denne gang

Oppdatert: 05. July 2016

Les Fabricio Coloccinis farvel med supporterne.

– Kjære venner og alle dere som har vært en del av min reise i denne store klubben. Dere vil alltid ha en privilegert plass i mitt hjerte.

Slik starter Fabricio Coloccini sitt siste brev til Newcastles supportere. Midtstopperen bekrefter med det at hans tid i klubben er over for denne gang.

– Til alle trenere, alle ledere og spillere jeg har vært med og alle de menneskene som har fulgt oss, på hver kamp både hjemme og borte. Dere har adoptert meg her, og fått meg til å føle meg velkommen. Dere har åpnet døren og hjertene deres, når mine kjære var langt unna. Denne meldingen er til alle de menneskene med svart og hvitt blod i sine årer, skriver den tidligere kapteinen i sitt avskjedsbrev.

Les også: Én måned igjen til seriestart

Etter åtte sesonger i Newcastle, er det med andre ord slutt for Coloccini, som vender hjem til Argentina. 34-åringen har med det spilt sin siste kamp i England.

– Jeg har følt meg adoptert av denne klubben, og denne vakre byen. Men jeg vil nevne spesielt de ansatte i klubben. Kokkene, fysioterapeutene, legene, massørene, draktmennene, renholdere, sikkerhetspersonalet i resepsjonen, mediepersonell, banemenn, vaskeriets ansatte, sekretærer og andre administratorer. Jeg ønsker å rette en spesiell takk til disse menneskene, fordi fra utsiden er det lett å bare se fotballkampen og spillerne uten å se innsatsen og følelsene, omsorgen og kjærligheten som disse menneskene gjennomfører hver dag.

Disse menneskene har adoptert meg, og disse menneskene har gjort det så mye enklere for meg med tanke på at jeg hadde mange av mine kjære mange mil unna, i mitt hjemland. Jeg vil være evig takknemlig til dem alle.

– Etter alle disse årene forstår jeg at et åpent brev kanskje ikke er den beste måten å si farvel, men jeg vil heller ha sagt dette skriftlig, slik at folk kan forstå meg bedre og slik at ting kan tolkes nøyaktig. Jeg brukte omtrent halve min karriere i denne klubben, med svært positive øyeblikk, men også med negative. Dessverre kunne vi ikke løfte et trofé for klubben, som er en drøm som jeg ikke har vært i stand til å oppfylle.

Les også: Benitez om nyanskaffelsene

– Det siste året har ikke klubben og spillerne vært gode nok til å beholde plassen i Premier League. I dag trer jeg derfor et skritt til siden og forlater klubben av flere grunner, men ingen av dem har noe å gjøre med at Newcastle spiller neste sesong i Championship. Som jeg viste sist gang vi mistet vår Premier League-plass, selv om jeg den gang hadde et VM foran meg, så er ikke det en grunn til å forlate denne klubben. En av de viktigste grunnene er at, etter så mange år uten å klare å bidra med en tittel for klubben, kan det være på tide å la andre spillere, nye impulser og nytt begjær få sjansen – slik jeg fikk for flere år siden. En annen svært viktig grunn, er mine barn. De har bodd i Argentina et par år, de flyttet dit da de var bare små. Men nå føler jeg de trenger tilstedeværelse fra sin far til å hjelpe dem med å finne en god vei og retning i livet, skriver Coloccini.

Han avslører samtidig at han nå vender hjem til San Lorenzo de Almagro, eller “mitt hjem” som han omtaler det som i avskjedsbrevet. 

– Jeg er sikker på at dere supportere vil forstå. Dette er årsakene til at jeg tar denne beslutningen – jeg ønsker å være i en situasjon der jeg er fullt og helt med mine barn både fysisk og mentalt. Og jeg hadde ikke klart å holde det riktige fokuset, om jeg hadde fortsatt her nå. Den mentale belastningen ved å være åtte år i denne klubben, og alt vi har opplevd, uten å være i stand til å vinne en tittel, har også vært tung.

Ikke fått med deg vår podcast? Hør alle episodene her!

– Kanskje jeg en dag kan komme tilbake og bidra til å vinne en tittel for denne klubben og de beste supporterne i England. Med blandede følelser av gleden ved å kunne å vende hjem, men også sorgen av å forlate den viktigste fasen av karrieren min, vil jeg gjerne si farvel for nå. Jeg er evig takknemlig for den kjærligheten dere har gitt meg, og muligheten jeg har fått til å vokse som fotballspiller og, viktigst av alt, som en person. Fabricio.

Toon Army Norway takker Coloccini for åtte år i klubben, hvorav flere av dem som kaptein, og ønsker ham lykke til med familielivet i Argentina.

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

 

You must be logged in to post a comment Login