Accrington – Newcastle 2-3

Oppdatert: 26. August 2010

Chris Hughton lyktes med sitt unge mannskap og beseiret League Two laget på The Crown Ground onsdag kveld.


Laget: Krul; R.Taylor, Tavernier, Kadar, Ferguson; Ranger, Donaldson, Vuckic(Nolan 90), LuaLua; Løvenkrands, Ameobi

0-1 Ryan Taylor 36 min
1-1 Ray Putterill 45 min
1-2 Shola Ameobi 48 min
1-3 Peter Løvenkrands 69 min
2-3 Sean Hessey

Det ble en morsom og til tider fartsfylt kamp med mange sjanser til begge lag, hvor hardt spill og mye dueller sto i fokus. Accrington Stanley spilte tøft og kjempet hardt mot Newcastle sitt unge mannskap, men Newcastle viste at de hadde det lille ekstra og tok en fortjent seier og avansement til tredje runde med seg hjem. Kampens høydepunkt var utvilsomt Ryan Taylor sin 1-0 scoring fra 30 meter som satt som støpt i vinkelen bak en sjanseløs Ian Dunbavin i Accrington målet.

To perlemål før pause

Første omgang på The Crown Ground var lenge en stillingskrig, og det var lite finspill å spore fra noen av lagene. Nile Ranger var til tider farlig langs høyrekanten og satte opp Ameobi som med et genialt første touch og en tunnel kunne sendt Newcastle i føringen, men Accrington fikk blokkert i siste liten. Løvenkrands og Ranger hadde begge sine muligheter før Ryan Taylor satte standarden med en drømmescoring. 36 minutter var spilt da Raylor fosset opp høyrekanten og banket ballen i krysset fra 30 meter, en vakker scoring fra lagets potet. Accringtons Ray Putterill dro imidlertid Newcastle ned på jorda igjen like før pause. Kadar klarerte en ball ut til Ranger som klønet det til og sparket luft 20 meter unna eget mål, det visste Putterill å utnytte og med et fint skudd fra snaue 20 meter satte han den utagbart bak Tim Krul.

Matchvinnere i begge ender

Andre omgang åpnet perfekt for Newcastle sin del, da Shola Ameobi satte inn 2-1 etter 48 minutters spill. Like etter får Ameobi og Ranger en dobbelsjanse som de begge spolerer, men Newcastle kjører nå kampen og det er bare et tidsspørsmål om når de skal punktere kampen. Etter 69 minutter stormer en for dagen meget livlig Kazenga LuaLua ned venstrekanten og slår et hardt innlegg inn foran mål, som Løvenkrands etter litt klabb og babb får satt inn med en fin akrobatisk volley fra 2 meter. Både med tanke på stillingen i kampen, og Newcastle sitt overtak i første del av andre omgang, skulle man tro at kampen var over, men isteden slapp Newcastle hjemmelaget inn i kampen. Først måtte Krul fiste et langskudd fra James Ryan til hjørnespark, og på den påfølgende corneren gjør han nok en god redning. Accrington Stanley var derimot ikke ferdige, men heldigvis for Newcastle sin del hadde Tim Krul lest sine noter på forhånd. Fem minutter før slutt ruller Accrington opp nok et angrep og Putterill har muligheten til å bli tomålscorer med en avslutning fra seks meter, men en fantastisk reaksjonsredning fra Tim Krul hindrer scoring. På overtid kommer Kevin Nolan inn for Haris Vuckic, og markerer seg med en gang da han sender LuaLua igjennom med en god pasning, men dessverre for LuaLua går skuddet i stolpen. Accrington var heller ikke ferdige for kvelden, og setter inn et trøstemål to minutter på overtid etter kaotisk forsvarsspill fra Newcastle sin side.

Flere positive aspekter

Chris Hughton er nok både lettet og glad over at hans unggutter leverte det han ba de om å gjøre onsdag kveld. Han er nok spesielt glad over at Peter Løvenkrands og Shola Ameobi åpnet sine scoringskontoer, og ikke minst at Tim Krul gjør en solid jobb mellom stengene. Kazenga LuaLua og James Tavernier viste også til at de er to unggutter med godt potensialet, mens debutant Shane Ferguson også skal få med seg ros for sin stødige jobb på venstrebacken. Han gjør det enkelt og greit, og har en fin venstrefot han fikk vist frem ved noen anledninger. Accrington Stanley skal også ha all honnør for jobben de gjør i dag, og de viser at de er et lag med høy moral og enkelte kvaliteter. At supporterne på den aller minste stadion i Football League hadde laget et banner til ære for Sir Bobby Robson varmer også enhver Newcastle fan.

Spillerrating

Tim Krul 7 BB
Ryan Taylor 6
James Tavernier 6
Tamas Kadar 6
Shaun Ferguson 6
Nile Ranger 6
Ryan Donaldson 5
Haris Vuckic 5
Kazenga LuaLua 7
Peter Løvenkrands 6
Shola Ameobi 6

You must be logged in to post a comment Login