Tottenham – Newcastle 1-2

Oppdatert: 26. October 2014

Newcastle med sterk snuoperasjon i London.

Etter en svak første omgang satset nok ikke mange Newcastle-supportere gård og grunn på at man skulle ta med tre poeng. Tottenham hadde hatt full kontroll og Papiss Cisse var skadet og ikke i troppen.

Cisse var den eneste endringen i lagoppstillingen fra seieren mot Leicester. I hans fravær fikk Ayoze Perez sin første Premier League-start. Ellers var det hyggelig å se at Ryan Taylor var tilbake igjen og på benken. Han har ikke spilte Premier League-fotball siden 2012.

Spurs så revansjesugne ut etter tapet for Manchester City og tok tidlig kommandoen. De hadde ballen og presset Newcastle tilbake på banen. De fikk også 1-0 da Ryan Mason pent chippet ballen inn til Adebayor som enkelt kunne heade ballen i mål. Til pause hadde London-laget hatt et ballinnhav på 70 % og Newcastle hadde ikke hatt en ordentlig målsjanse.

I pausen ble det tatt grep. Sammy Ameobi og Rémy Cabella inn, Anita og Obertan ut. Dette skulle vise seg å bli svært vellykkede bytter.

1-1 kommer i løpet av sekunder. Newcastle tok avspark og ballen ble slått tilbake igjen til Colback. Fra inne i midtsirkelen slo han en herlig langpasning til Sammy Ameobi på løp. Alene mot Lloris satte Ameobi ballen via stolpen og i mål. Han første scoring i Premier League.

Tottenham prøver å svare, men igjen er det en av Newcastles innbyttere som skapte problemer for dem. Rémy Cabella slo nemlig et fint innlegg og Ayoze Perez headet ballen i hjørnet. Også Perez fikk sine første scoring i Premier League og etter 58 minutter hadde Newcastle snudd kampen.

Tim Krul ble den store helten i seieren på White Hart Lane forrige sesong. I dag kunne han blitt den store syndebukken. Uten at noen var nær ballen gikk en corner via brystet til Krul og i mål. Heldigvis for Krul og Newcastle skrudde ballen utenfor linjen før den skrudde inn igjen og målet ble riktig annullert.

Tottenham greide ikke skape like mange sjanser som forrige sesong. Newcastle holdt unna og tok en sterk borteseier i London. Nå venter Liverpool hjemme neste helg. Kan det ble tre seiere på rad?

Mål: Adebayor 18, Ameobi 46, Perez 58.

THFC: Lloris, Dier, Kaboul, Vertonghen, Rose, Capoue (Kane 67), Mason, Lamela (Lennon 78), Eriksen, Chadli, Adebayor (Soldado 83).
Innbyttere som ikke ble brukt: Chiriches, Vorm, Dembele, Davies.

NUFC: Krul, Janmaat, S.Taylor, Coloccini, Dummett, Anita (Cabella 46), Colback, Obertan (Ameobi 46), Sissoko, Gouffran, Perez (Haidara 79).
Innbyttere som ikke ble brukt: R.Taylor, Ferreyra, Elliot, Armstrong.