5 spillere på lån til Rangers

Oppdatert: 03. February 2015

Da er deadline day over, og hele 6 spillere har Newcastle sluppet på lån. Det kan være like greit å følge Glasgow Rangers fremover.

Foruten at Davide Santon har returnert til gamleklubben Inter på lån, så har hele 5 spillere blitt sendt nordover og over grensen til Skottland og Rangers. Hjemmesiden til Newcastle meldte sent mandag kveld at Gael Birgimana, Shane Ferguson, Kevin Mbabu, Remie Streete og Haris Vuckic alle skal kjempe for Rangers om opprykk til den øverste skotske divisjonen.

Birgimana har fått 26 kamper for Newcastle siden overgangen fra Coventry i 2012, men har denne sesongen kun figurert på U21-laget til Peter Beardsley. Han ble sett på som et stort talent da han ble kjøpt, og det er usikkert på hvorfor han plutselig har havnet så langt bak i køen når det gjelder en plass på laget.

Shane Ferguson har stort sett vært skadet denne sesongen, og har fått lite kamptrening etter han tilbrakte fjorårssesongen i Championship hos Birmingham. Med mangel på spilletid i Newcastle, er nok Shane interessert i å få kamper for Rangers for å komme seg tilbake på landslaget til Nord-Irland.

De to unge stopperne, Mbabu og Streete, er også begge bak Satka, Coloccini, Steven Taylor og Williamson om en plass på laget. Mbabu spiller for den sveitsiske U19-landslaget, men har enda ikke en kamp å vise til for Newcastle. Remie Streete var tidligere denne sesongen på utlån til Port Vale, og har blitt sett på benken til Newcastle etter det – uten å ha fått en sjanse til å vise seg så langt.

22 år gamle Haris Vuckic er sistemann som blir lånt ut. Tidligere sett på som et av Newcastle aller største talent har slitt med å slå igjennom på seniornivå. Tidligere har han vært på utlån til Rotherham United og Cardiff, i tillegg til at han har 1 kamp for det slovenske landslaget.

Januarvinduet ender altså med at 5 spillere blir lånt ut til Rangers, Davide Santon drar til Inter resten av sesongen, og Mbwia sin overgang til Roma ble gjort permanent. Mange er nok skuffet over at ingen har kommet inn dørene, spesielt en stopper har blitt etterlyst. Samtidig beholder vi sesongens bidragsytere i Sissoko, Cisse og Perez som mange fryktet kunne forsvinne.

You must be logged in to post a comment Login