Tjente over 100 mill. i overgangsvinduet

Oppdatert: 05. February 2015

Mike Ashleys pengebinge vokser seg stadig større – også under dette overgangsvinduet.

Kompensasjoner, transfer fees og et par fete lønnsslipper mindre førte til en økonomisk opptur for Newcastle på deadline day, til tross for at ingen spillere ble solgt.

Ifølge lokalavisen The Chronicle endte klubben og Ashley opp med å gå 10 millioner pund i pluss. Heller ikke denne gangen ble det foretatt signering av noen nye spillere.

Det var kanskje ingen som ble overrasket over at det ikke endte opp med noe kjøp i siste sekund, men totalt seks spillere forsvant likevel ut dørene på St James’ Park på lån under overgangsvinduets siste dag. Størst virkning på økonomien av disse får Davide Santon, som vil heve lønnen sin i Inter Milan ut sesongen.

Fra tidligere i januar har Hatem Ben Arfa og Alan Pardews avskjed ført til ganske kraftig reduksjon i lønnsutgiftene. I tillegg kommer 3.5 millioner pund inn i kompensasjon for manageren fra Crystal Palace.

Også Mapou Yanga-Mbwias overgang til Roma medfører fem millioner pund i pluss for Ashley. Det er med andre ord ingen tvil om at Newcastle-eierens lommebok fortsetter å vokse.

You must be logged in to post a comment Login