4-0 skal revansjeres

Oppdatert: 11. January 2014

Preview: Newcastle har ennå til gode å vinne i 2014, og lite tyder på seier før søndagens møte med Manchester City.

Søndag 12. januar

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 1505 (norsk tid)

Dommer: Mike Jones

 

Søndagens gjester er utvilsomt ligaens beste lag i øyeblikket. Manchester City kommer fra en 6-0-seier i onsdagens ligacupmøte med West Ham, og vil med seier på St. James’ Park, kunne ta over ledelsen i Premier League. Få lag kan vise til gode statistikker mot de blåkledde fra Manchester, og Newcastle er intet unntak. Alle våre ni foregående møter med laget har endt med tap, og ikke siden 2005 har Newcastle gått seirende av banen. Legger vi sammen lagenes tre siste møter får vi 10-0 i favør Manchester City som resultat.

I et forsøk på å finne noe oppløftende statistikk kan vi ta en titt på årets bortetabell. Manuel Pellegrinis menn ligger med sine 14 poeng på en noe svak åttendeplass på denne ubetydelige tabellen. De har dessuten skåret dobbelt så mange mål hjemme på Etihad som de har gjort på bortebane denne sesongen.

På The Sky Blues’ stjernespekkede midtbane er det en mann som har prestert på et enda høyere nivå enn sine lagkamerater denne sesongen. Yaya Touré ble torsdag kåret til Afrikas beste spiller for tredje år på rad. Etter overgangen fra Barcelona i 2010 har 30-åringen tilpasset seg den engelske fotballen, og gått fra å være en defensiv midtbanespiller til å bli en boks til boks-spiller. På søndag er det ikke utenkelig at hans lagkamerat fra det ivorianske landslaget, Cheick Tioté, får i oppgave å ta han ut av kampen.

AFRIKAS BESTE: Yaya Touré må temmes dersom Newcastle skal ha noen sjanse til å slå Manchester City.

Pardews tanker

I et intervju med Daily Star, der Alan Pardew blant annet sammenliknet Álvaro Negredo med tidligere Newcastle-spiller Alan Shearer, hadde manageren følgende å si om kampen:

Antallet mål de har såret er bemerkelsesverdig, men vi mister ikke nattesønnen av den grunn. Jeg håper vi kan være en litt større offensiv trussel enn vi var mot Arsenal nylig. Hvis vi får til det har vi brukbare vinnersjanser.

På spørsmål om hva som gikk galt da Newcastle gjestet Etihad i august, hadde Pardew dette til svar:

Vi fryktet ikke det verste. Trenerteamet og jeg synes bare vi møtte et veldig bra lag den kvelden, og vi var de første som fikk kjenne på hvor gode de er.

 

Skadesituasjonen

Manuel Pellegrini blir nødt til å klare seg uten målgarantisten Sergio Agüero. Til gjengjeld har spissmakker Negredo funnet skåringsformen, og fant nettmaskene hele tre ganger under Citys forrige kamp. Edin Džeko antas å utgjøre den andre halvdelen av spissparet, med mindre  Stevan Jovetć kommer tilbake fra skade og foretrekkes. Andre spillere Pellegrini må unnvære er Michar Richards og Jack Rodwell. I tillegg forventes det ikke at Martín Demichelis rekker kampen, og Matija Nastasić vil derfor bli Vincent Kompanys stoppermakker.

Newcastles forsvarssituasjon skaper hodebry for Pardew inn mot møtet med ligaens suverent mestskårende lag. Fabricio Coloccini ser ikke ut til å returnere til trening før om fire uker, og Mathieu Debuchy soner sin andre av en tre kampers lang karantene. Heldigvis har Newcastle flere alternative løsninger å velge blant. Enten kan Pardew gå for Mapou Yanga-Mbiwa på høyreback og Steven Taylor som stopper sammen med Mike Williamson, eller så kan han flytte Davide Santon over til høyresiden. Den siste løsningen vil trolig bety at Massadio Haïdara eller Paul Dummett får sjansen fra start. Skulle Santon også utebli, hvilket Pardew har ymtet frempå, er altså Haïdara, Dummett, Yanga-Mbiwa og Anita kandidater til de to backplassene.

BACKALTERNATIV: Vurnon Anita er vant med backrollen fra sin tid i Ajax.

På midtbanen ser det ut til at Pardew går for tre spillere sentralt, slik han ofte gjør mot antatt bedre motstand. Yohan Cabaye er tilbake etter en kort ferie i Frankrike. Midtbaneeleganten har slått med en akillesskade, og fikk derfor lov til å reise hjem og feire sin kommende 28-årsdag med familien. Med mindre Anita blir tildelt en rolle i forsvarsfireren kan det altså se ut til at vi får se nederlenderen på midten sammen med Cabaye og Tioté. Et annet alternativ kan være å bruke Moussa Sissoko sentralt, hvilket åpner for Loïc Rémy på høyrekant og Shola Ameobi på topp, eventuelt bare Hatem Ben Arfa på kant.

Tim Krul ble bekreftet kampklar fredag, og får derfor den viktige jobben som skuddstopper mot Pellegrinis stjernegalleri.

 

Antatte startellevere

Newcastle United (4-3-3): Krul; Santon, Williamson, Steven Taylor, Yanga-Mbiwa; Anita, Tioté, Cabaye; Gouffran, Rémy, Sissoko

Manchester City (4-4-2): Hart; Kolarov, Kompany, Nastasić, Zabaleta; Silva, Fernandinho, Touré, Nasri; Negredo, Džeko

 

Twitter: @magnbraa

You must be logged in to post a comment Login