Før kampen: Norwich – Newcastle

Oppdatert: 27. January 2014

Etter en knapp ukes treningsopphold i Abu Dhabi forventes det å være et uthvilt og godt forberedt Newcastle-lag som entrer Carrow Road tirsdag kveld.

Tirsdag 28. januar

Premier League – Carrow Road

Kampstart: 2045 (norsk tid)

Dommer: Chris Foy

 

Tirsdag gjester Newcastle Carrow Road til den 23. runden av årets Premier League. Både Newcastle og Norwich har hatt halvannen ukes forberedelsestid ettersom de ble slått ut av henholdsvis Cardiff og Fulham i FA-cupens tredje runde. Felles for lagene er også at de kommer fra seier i den foregående serierunden. Statistisk sett er dette positivt for Newcastle, ettersom Norwich ikke har lykkes i å vinne to seriekamper på rad denne sesongen.

I årets tette bunnstrid, der halve ligaen er involvert, befinner Norwich seg på en tolvteplass. Mange vil derfor si at det er urimelig av Norwich-fansen å ønske seg ny manager. Hughton har holdt laget unna bunnstriden i to år, men kanskje forventes det at han snart skal ta steget opp på øvre halvdel. Iren, som er svært populær blant Newcastles tilhengere, kan være avhengig av poeng hjemme mot The Magpies for å overleve i jobben. Også Alan Pardew vet hvor tøft livet som Premier League-manager kan være, og hadde følgende å si om sin kollega:

Det er ikke alltid rettferdig, men det ligger i alle nedrykkstruede klubbers natur å vurdere managerens jobb. Heldigvis er ikke vi i den situasjonen, men ser heller mot den andre enden av tabellen. Vi ser mot Europa.

Så langt i sesongen har ikke bortebane vært et problem for Newcastle. Vi har til gode å spille uavgjort, men står faktisk med seks seire, og har dermed tatt like mange poeng borte som hjemme. Bare Arsenal og Tottenham kan vise til flere borteseire denne sesongen.

Statistikken mellom lagene er imidlertid ikke like lys sett med hvite og svartstripete øyne. De siste årene har Newcastle gjestet Norwich fire ganger, hvilket har resultert i tre tap og en uavgjort. Det er derfor 20 år siden forrige borteseier over The Canaries. Om møtene med Norwich hadde Pardew følgende å si:

Kampene på Carrow Road er aldri lette. Sist vi besøkte dem var vi imidlertid i en mer desperat situasjon. Begge lag var avhengige av poeng, og det endte derfor uavgjort. I år er vi mye sterkere, og ikke minst en i mindre presset situasjon.

En seier på tirsdag vil være Newcastles 300. i Premier League.

 

Yohan Cabaye

Yohan Cabaye har den siste uka vært det store samtaleemnet blant Newcastle-supportere. Midtbaneeleganten ryktes bort fra klubben, og det skal ha kommet henvendelser fra England, Asia og ikke minst Frankrike. PSGs tilbud på nærmere 150 millioner kroner skal være det høyeste hittil, men ble likevel avvist. Skal vi tro klubbledelsen ser det heldigvis ut til at franskmannen blir i Newcastle i hvert fall til sommeren. Det er uansett ikke gunstig for en klubb å være innblandet i store overgangssaker, ettersom det kan gå utover spillernes fokus på trening og i kamp. I et intervju med NUFC-TV sa Alan Pardew imidlertid at spillerne har taklet situasjonen strålende. På spørsmål om det ville være ekstra surt å miste Cabaye i siste liten fordi det er byrival Sunderland som venter på lørdagen, svarte manageren lattermildt:

Jeg klødde meg litt i hodet da jeg innså at vi møter Sunderland rett etter siste overgangsdag faktisk. Jeg begynte nesten å lure på om de hadde satt det opp sånn for moro skyld. Men det vil ikke være spesielt morsomt om vi taper på lørdag. Jeg kunne gitt dere klisjéen om at alle kamper teller like mye, men Sunderland er absolutt ekstra viktig, og jeg håper at Cabaye spiller den kampen.

 

ETTERTRAKTET: Det spekuleres i om Cabaye forsvinner allerede i januar.

Skadesituasjonen

Den eneste aktiviteten Newcastle har vist dette januarvinduet er utlånet av Jonas Gutiérrez til Norwich. Argentineren har denne sesongen slitt med spilletid, hvilket alt tyder på at han vil få masse av i sin nye klubb. Premier Leagues reglement sier uansett at en utlånt spiller ikke kan spille mot moderklubben, og de blir derfor ikke noe gjensyn med Spiderman på Carrow Road. I tillegg til Gutiérrez må Norwich unnvære Michael Turner og Johnny Howson, som begge er ute med skade.

UTLÅNT: Jonas Gutiérrez er på lån fra Newcastle til Norwich ut sesongen.

For Newcastles del begynner det å se lysere ut. Det er ingen nye skader å rapportere om, og med unntak av klubbkaptein Fabricio Coloccini, som ennå må hvile i en drøy ukes tid, kan vi stille med toppet mannskap. Dette forutsetter selvfølgelig at ingen overganger plutselig skulle inntreffe. Mathieu Debuchy har sonet ferdig sin karantene, og går derfor inn igjen som høyreback. Spørsmålet blir derfor om det er Mapou Yanga-Mbiwa eller Steven Taylor som får sjansen ved siden av Mike Williamson.

De siste rapportene om Ryan Taylor tyder for øvrig på at han kan returnere til trening like etter sesongslutt.

 

Antatte startellevere

Norwich City (4-4-2): Ruddy; Olsson, Ryan Bennett, Bassong, Whittaker; Pilkington, Johnson, Fer, Snodgrass; Hooper, van Wolfswinkel

Newcastle United (4-2-3-1): Krul; Santon, Williamson, Yanga-Mbiwa, Debuchy; Tioté, Anita; Gouffran, Cabaye, Sissoko; Rémy

 

Twitter: @magnbraa

You must be logged in to post a comment Login