Viareggio Cup

Oppdatert: 25. February 2011

Newcastles ungdomsakademi befinner seg for tiden i Toscana i Italia, der de deltar i kanskje verdens viktigste fotballturnering for neste generasjon unge, lovende og fremadstormende.

Turneringen avholdes for 63. gang og har 16 nasjoner involvert i årets utgave. Newcastle er for øvrig representert som eneste engelske lag. Blant 48 aktører, finner vi faktisk Bærumsklubben, Stabæk, som da skal forsvare de norske farger.

Peter Beardsley tok ut en tropp på 19 mann bestående av spillere fra Newcastles aldersbestemte rekrutteringslag, deriblant Haris Vuckic, Ole Söderberg (målvakt), Phil Airey og Michael Richardson med erfaringer fra seniornivå.

Shane Ferguson ble igjen i Nordøst da han behøves på førstelaget.

Grunnet sine respektive skader, er Haris Vuckic og Fabio Zamblera begge uaktuelle før et eventuelt avansement. Et avansement som dessverre virker uoppnåelig etter at laget kun har maktet å ta ett poeng på de to første kampene.

Fiorentina, det mestvinnende laget i turneringens historie, vant 3-1 i vår åpningskamp, mens Club Nacional fra Paraguay ble holdt til 2-2 i den andre bataljen.

Man må derfor ta alle tre poeng mot Lecce i siste runde, samtidig som Fiorentina vinner mot Club Nacional og i tillegg ha fru fortuna på vår side i forhold til resultater i andre grupper hvis laget skal ha et snev av håp.

De tolv gruppevinnerne, samt de fire beste toerne får bryne seg på sluttspillet.

kilde: nufc.co.uk

You must be logged in to post a comment Login